Så här ser fakturan ut. Polisen varnar för företaget Billpay som skickat ut bluffakturor och hotar med att dra mottagaren till rätten och Kronofogden.
Så här ser fakturan ut. Polisen varnar för företaget Billpay som skickat ut bluffakturor och hotar med att dra mottagaren till rätten och Kronofogden. Bild: Polisen

Polis varnar för lurigt företag

En faktura om en så kallad ”slutbetalning” av skuld har hamnat i brevlådan hos många i dagarna. Polisen går nu ut och varnar för bluffmakarna som vill få in pengar snabbt.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Företaget Billpay med en boxadress i Malmö har det senaste dygnet dragit på sig runt 300 polisanmälningar i landet, där merparten registrerats under onsdagen. Fakturan de skickat ut kräver alla 7 500 kronor av mottagaren samtidigt som de skickat med papper från Sveriges domstolar om hur skulder registreras vid tingsrätten och att Kronofogden kan utföra utmätningar av personens egendom.

Bifogat finns i en del fall också en blankett för stämningsansökan för att trycka på för betalning än mer.

– Många har fått det här betalningskravet under tisdagen och så vill det här företaget ha betalt i dag. Samtliga fakturor har varit med en summa på 7 500 kronor, säger Christer Andersson, poliskommissarie, och fortsätter:

ANNONS

– Det har kommit in ett tiotalet ärenden till polisen i länet sedan tisdagen och närmare sju i Laholm. Vi vill att de som fått detta gör en anmälan på telefonnummer 114 14, säger han.

Polisen ser det som ett större bedrägeri, då ingen haft med företaget att göra tidigare.

LÄS MER:Fakturabluffande bolag hotar med tingsrätten

LÄS MER:Trevlig man ringde kvinna och lurades

LÄS MER:Vill ha pengar tillbaka – internetromans fick tågbiljetter

ANNONS