Handelsbanken lägger ner kontoret i centrala Laholm och flyttar verksamheten till Halmstad. 98 procent av ärendena som Handelsbanken har utförs digitalt, på nätet eller i mobilen. Mötesstrukturer som ändrats av pandemin gör att fler dessutom vant sig vid att ta möten digitalt och efterfrågar mer av den varan.
Handelsbanken lägger ner kontoret i centrala Laholm och flyttar verksamheten till Halmstad. 98 procent av ärendena som Handelsbanken har utförs digitalt, på nätet eller i mobilen. Mötesstrukturer som ändrats av pandemin gör att fler dessutom vant sig vid att ta möten digitalt och efterfrågar mer av den varan. Bild: Kenny Hjälte

Bank flyttar lokal personal

Nu är det klart att det fysiska bankkontoret som Handelsbanken har vid Stortorget är ett av de 180 som ska tas bort i landet.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Men av de anställda i Laholm är det ingen som tillhör den grupp av 1 000 personer på Handelsbanken som befarades bli övertalig när neddragningen blev känd i mitten på september.

De anställda börjar jobba i Halmstad i mars

– Alla vi fyra som jobbar här heltid kommer att utgå från Halmstad och jobba med våra Laholmskunder, det blir inga nya kontaktpersoner för våra kunder och det känns jättebra, berättar Magnus Wetterberg, kontorschef i Laholm.

Över riket kommer 380 bankkontor bli 200. Men det kommer inte bli aktuellt med någon bankbuss på torget som SEB gjort återkommande sedan de lade ner kontoret i Laholm.

– Vi kommer sköta verksamheten från Halmstad i stället, förändringen kommer ske från den femte mars preliminärt, säger Magnus Wetterberg, och fortsätter:

ANNONS

– De som faktiskt besöker oss har mer avancerade behov än tidigare. Därför tror vi att det blir bra för våra kunder när vi kan samla kompetensen och få en större beslutskraft på de orter där vi finns, säger han.

Nästan alla bankärenden görs på nätet

98 procent av bankärendena hos Handelsbanken utförs digitalt i dag.

– Vi lämnar inte Laholm, det är en viktig marknad för oss som vi vill serva. Men med förändringen som vi gör är vi bättre rustade att tillgodose de behov som våra kunder har, säger Magnus Wetterberg.

Han hoppas nu att alla kunder väljer att följa med i förändringen.

– Både vi och våra kunder har under detta år blivit mer vana att träffas digitalt och kunder efterfrågar mer sådana lösningar, säger han.

LÄS MER:Trend att banker stänger kontor

LÄS MER:Nedskärningsnota drar ned Handelsbankens vinst

LÄS MER:Handelsbankens samhällsansvar ifrågasätts

LÄS MER:Handelsbanken stänger kontor – 1 000 får gå

ANNONS