31-åring häktad för grovt rån mot butiksägare

En 31-årig man från Laholm greps i tisdagens gryningsräd. Nu har mannen häktats för grovt rån i början av månaden som utförts mot en butiksägare på Öland.

ANNONS
LocationLaholm||

På onsdagen kunde HP berätta om en liga som polisen höll på att ringa in som specialiserat sig på att stjäla kassaskåp. En 25-årig man sitter häktad sedan tidigare för elva brott. Mestadels för grova stölder mot mindre livsmedelsbutiker.

Greps under gryningsräd i Laholm

Under tisdagen kunde en 31-årig man gripas i sitt hem i Laholm efter en planerad polisinsats, strax efter klockan sex på morgonen. Den gripne fördes raskt till arresten i Kalmar, också han misstänkt för att ha varit delaktig i en brottsaktion mot en liten livsmedelsbutik i norra delarna av Öland.

Enligt kammaråklagare Martin K. Svensson sökte man också på fler platser i Laholm under tisdagen och ville säkra personer, men kunde göra vissa beslag.

ANNONS

Det grova rånet som 31-åringen nu har häktats för, på sannolika skäl, har skett i en butik efter stängningsdags. Men butiken och ägarens bostad är en och samma fastighet och denne ska ha utsatt för hotelser i samband med händelsen.

– Jag kan bekräfta att det är personer som blivit utsatta i samband med rånet, men några detaljer kring det vill jag inte kommentera, säger Kjell Janneson, kammaråklagare i Kalmar, som begärt 31-åringen häktad.

DNA från krockad bil binder 31-åringen till rånet

Men inför det planerade polistillslaget i tisdags fanns det mer fast bevisning att gå på menade Jannesson.

– I samband med flykten från platsen så går flyktbilen av vägen och där krockar de misstänkta rånarna med ett träd. Där har vi funnit teknisk bevisning på att den här personen ska ha funnits med i bilen, säger Kjell Janneson.

Enligt kammaråklagaren finns det ytterligare personer misstänkta i brottsutredningen.

Den nu häktade 31-åringen från Laholm är inte obekant med rättsväsendet. Han är dömd för flera brott sedan tidigare men satt även häktad en period misstänkt för att ha varit delaktig i ett yxrån mot Falkenbergs strandbad, något som det aldrig väcktes åtal i.

Krockad bil stals i Förslöv utanför Båstad

I flyktbilen som kraschades mot ett träd utanför Borgholm ska flera personer ha sprungit från . Bilen ska ha stulits i slutet på juli i Förslöv utanför Båstad och varit en exklusiv Audi-kombi av RS6-modell.

ANNONS

LÄS MER:Polis utförde gryningsräd efter kassaskåpsknäckare

LÄS MER: Laholmare bland de anhållna för yxrånet

ANNONS