Polis utförde gryningsräd efter kassaskåpsknäckare

Polis säkrade beslag och grep en misstänkt från Laholm i en större pågående utredning om omfattande kassaskåpsstölder i landet.

ANNONS
LocationLaholm||

Under tisdagsmorgonen cirkulerade polisflygets helikopter, vanligtvis stationerad i Malmö, över Laholm. Polishelikoptern hade börjat sin färd tidigt från flygplatsen utanför Malmö och cirkulera ovanför Laholm en bra stund för att assistera kollegor på marken. Under morgoninsatsen utfördes en planerat tillslag i och utanför Laholm för att hitta misstänkta i en större kassaskåpshärva.

– Det handlar om en stöldliga, ett antal personer som gjort sig skyldiga till kassaskåpsstölder runt om i landet. Både nere i era trakter men det som jag framförallt handlägger är ett antal tillfällen i Vårgårda och runt omkring här, säger Martin K. Svensson, åklagare vid Borås åklagarkammare.

ANNONS

En misstänkt greps

Det kan finnas samband med tidigare misstänkta och uppklarade kassaskåpsstölder i Laholm menar Martin K. Svensson. Han kunde även bekräfta att det gjordes tillslag mot ett flertal adresser i Laholmsområdet.

– Jag vill inte gå in på hur många platser vi utförde husrannsakan på i Laholm i nuläget. Men en person kunde gripas, denne blev sedermera anhållen efter att ha hörts kort och vi håller ytterligare förhör i detta nu, säger han.

Även om allmänheten kunde notera en pågående polisinsats genom polishelikopterns närvaro i luften föranleddes räden av spaningsenheter som samlat information.

– Spaningsinsatsen som utfördes av enheterna som var nere kan jag inte diskutera men gripandet gick lugnt till, säger Martin K. Svensson.

Finns en häktad sedan innan

Sedan tidigare i ärendet finns det en 25-årig man misstänkt för elva brott, som under gårdagen blev omhäktad. Ordningsmaktens intresse för honom var stort och han anhölls först i sin frånvaro. När polisen väl fick tag på den då efterlyste 25-åringen hittades cirka 100 000 kronor i kontanter i hans bil enligt uppgifter till HP.

– Det finns en person häktad sedan tidigare. Han har suttit häktad hela sommaren. Det är trådar lite varstans i ärendet just nu. Men det finns tydliga kopplingar ner till ert område, säger Martin K. Svensson.

ANNONS

25-åringen är misstänkt för ett flertal brott som skett under detta och förra året. Vid häktningsförhandlingarna har han nekat till inblandning i brottsligheten han anklagats för. En del han misstänks för har skett bara dagar innan han kunde gripas. Bland annat sitter han för rån, grova stölder, penningtvättsbrott och förberedelsebrott. 25-åringen är tidigare dömd för mindre brottslighet.

ANNONS