Anna Larsson och Fatmo Abdale är två av dem som engagerar sig i träningsprojektet för Hyltekvinnor. Projektet ska pågå i ett halvår under 2021.
Anna Larsson och Fatmo Abdale är två av dem som engagerar sig i träningsprojektet för Hyltekvinnor. Projektet ska pågå i ett halvår under 2021. Bild: Privat samt HP arkiv

100 000 kronor till träningsprojekt som ska motivera kvinnor

Lokal nämnd Hylte godkänner 100 000 kronor till ett träningsprojekt som ska uppmuntra kvinnor att röra på sig oftare.
– Vi tror att denna satsning kan nå människor som är otränade, överviktiga, har smärtproblematik eller psykisk ohälsa, säger Anna Roos (C), ordförande i Region Hallands lokala nämnd i Hylte.

ANNONS
|

Hallandsposten har tidigare skrivit om det nya träningsprojektet, som startats av eldsjälen Anna Larsson i Hyltebruk och den ideella föreningen Hylte Sport & event. Syftet är att peppa 100 kvinnor, både nyanlända och svenskfödda, att röra på sig oftare och hitta sätt att få in rörelse som en naturlig del i vardagen.

– I Hylte kommun finns invånare med bakgrund i många olika länder och det finns kvinnor som inte har någon tidigare varit vana vid att träna. Vi ser att detta projekt kan vara en plattform för kvinnor att mötas, lära känna nya människor, träna på att prata svenska och få ett större nätverk, säger Camilla Gustavsson (S), vice ordförande i lokal nämnd i Hylte, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Nämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att stödja projektet ”teamWedream – 100 kvinnor i träning” under 2021 genom att tillskjuta 100 000 kronor ur nämndens utvecklingsmedel.

Enligt nämnden har studier och enkäter visat att Hyltes invånare är mer stillasittande, mindre aktiva, har högre förekomst av hjärt- och kärlsjukdomar och övervikt än invånare i andra halländska kommuner.

– Det kan finnas många hinder för en otränad att komma igång. Det kan vara träningskläder, hitta rätt träningsform eller att det saknas någon som uppmuntrar till träning – detta projekt erbjuder det stödet, menar Anna Roos (C).

Genom Team We Dreams Facebooksida uppger Anna Larsson att 95 kvinnor har anmält sig till projektet som snart drar igång och kommer att pågå i ett halvår. Målet är att deltagarna ska röra på sig tre gånger i veckan och 30 minuter vid varje tillfälle.

”Detta kommer bli en helt fantastisk resa ihop”, skriver Anna Larsson.

LÄS MER:

ANNONS