Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Då öppnar nya lekplatsen i Norre katts park

Efter en omfattande renovering är det nu dags för nyöppning av den populära lekplatsen i Norre katts park. Dagen för dopparedagen öppnar lekplatsen i sin nya skrud med djungeltema.

Lekplatsen i Norre katts park, i folkmun känd som ”Pippiparken”, stängdes i början av oktober för att genomgå en omfattande renovering. Lekplatsen har fått sig ett rejält ansiktslyft och bytt tema. Så som Halmstadborna bestämde så är det numera djungeln som är inspirationen för klätterställningarna, rutschkanorna och allt annat på lekplatsen.

Onsdagen den 23 december, dagen före dopparedagen, klockan 12.00 är det äntligen dags för lekplatsen att öppna igen.

– Det är verkligen roligt att kunna öppna upp lekplatsen inför jul. Vi vet hur populär den har varit och hoppas såklart att den ska bli lika omtyckt med det nya temat, säger Sofia Warpman, stadsträdgårdsmästare på teknik- och fastighetsförvaltningen i Halmstads kommun, i ett pressmeddelande.

Det som sticker ut mest är det nio meter höga klättertornet, men barnen kan även åka tubrutschkana, hoppa studsmatta och klättra på djurskulpturer i form av apor, krokodiler, sköldpaddor och papegojor, för att nämna några av inslagen på lekplatsen.

Samtidigt som kommunen välkomnar besökare till den nya lekplatsen höjer de även ett varningens finger. Det är viktigt att hålla avstånd, tvätta händerna och att stanna hemma om man har sjukdomssymptom.

– Försök att planera besöket så bra det går. Kanske är det bättre att åka tidigt på morgonen eller lite senare på kvällen för att undvika trängsel? Det är viktigt att alla tar ett personligt ansvar och håller avstånd, säger Sofia Warpman.

LÄS MER: Här fälls sjuka träd i Norre katts park

Fler nyheter om Halmstad hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här