Mats Petterson, ansvarig utgivare och redaktionschef för helagotland.se, säger att Brittis Benzler kommer bli saknad på Gotland.
Mats Petterson, ansvarig utgivare och redaktionschef för helagotland.se, säger att Brittis Benzler kommer bli saknad på Gotland. Bild: helagotland.se

Han gratulerar hallänningarna till nya landshövdingen

"Det är bara att gratulera hallänningarna. De har dragit en vinstlott." Det tycker Mats Pettersson, ansvarig utgivare och redaktionschef för helagotland.se om att Gotlandspolitikern Brittis Benzler (V) blir landshövding i Halland.

ANNONS
|

Helagotland.se är Gotlands Tidningars och Gotlands Allehandas gemensamma webbplats. Mats Pettersson skriver under fredagen på sajtens redaktionschefsblogg att hallänningarna dragit en vinstlott när regeringen nu utnämnt den vänsterpartistiske Gotlandspolitikern Benzler till landshövding i Halland.

– Vi har haft väldigt mycket med Brittis att göra under många år, eftersom hon varit en betydande person inom gotländskt politik. Jag såg att ni skriver "kommunpamp tar över posten" och det är faktiskt lite taskigt att kalla henne för det. Brittis Benzler är kanske den mest populära politiker vi har på Gotland. Hon representerar ett litet parti på en av kanterna och är ändå en av öns mest populära politiker.

ANNONS

– Hon har vunnit respekt av alla, inklusive de som står långt från henne politiskt. Hon är väldigt tydlig, argumenterar alltid i sak och inte person, alltid påläst och ger alltid ett intryck av att agera för Gotlands bästa. Hon är inte radiostyrd av att hon är Vänsterpartist.

Mats Pettersson är inte politisk redaktör utan pratar utifrån sin erfarenhet som opolitisk journalist. Han och hans redaktion blev överraskade över beskedet att Brittis Benzler lämnar Gotland.

– Det här kom som en blixt från klar himmel för oss. Men min kommentar är att ni har dragit vinstlotten, och det menar jag på fullaste allvar. Ni får en ytterst kompetent, tillgänglig och trevlig chef för er länsstyrelse. Jag är jätteglad för er skull och väldigt ledsen för vår skull. Gotland förlorar en bra politiker och en bra kraft i samhället.

LÄS MER:Ny landshövding i Hallands län utsedd

LÄS MER:Välkommen till Halmstads slott, Brittis Benzler

ANNONS