Dags att nominera vem som ska bli årets hallänning

I fjol var det Per Gessle som tog hem titeln, men vem blir årets hallänning 2023? Det är upp till dig att bestämma!

ANNONS
LocationHalmstad|
|

För femte året i rad har det nu blivit dags att utse vem som är den bästa representanten för Halland. Nu är det upp till hallänningarna själva att skicka in förslag på vem det skulle kunna bli.

Priset delas ut av Hallandsposten, Hallands Nyheter och Marknadsföreningen i Halland, vars vd Canita Dagård nu ser fram emot att få in alla namn.

– Vi vill ha in förslag från hela Halland. Jag har redan fått någon som har sagt ”Ni glömmer väl inte Kungsbacka nu, vi har ju Fridolina Rolfsö härifrån!”. Så det är lite kul. Man får tänka till där man bor, vem man vill se. Det kan vara en artist, idrottsprofil, företagsledare – någon som man tycker är en bra ambassadör för Halland.

ANNONS

Enskilda personer

Priset kan tilldelas för en enstaka insats eller för livslång gärning. Förslagen kan lämnas in på sajten kampanj.stampen.com/aretshallanning. Det finns några kriterier som måste uppfyllas.

– Det gäller enskilda personer, så man kan inte nominera ett helt företag eller ett band som Gyllene Tider. Det ska också vara någon som inte har fått priset tidigare.

Så även om man skulle vilja det så kan man inte välja en tidigare vinnare. Därför försvinner möjligheterna att nominera herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson (som blev årets hallänning 2019), Gekås tidigare ledare Boris Lennerhov (2020), konditorn och tv-personligheten My Feldt (2021) och artisten Per Gessle (2022).

– Det ska vara någon som är känd i största allmänhet. Även om man kanske tycker att ens granne är väldigt bra och kanske hjälpt många personer, så är det inte riktigt vårt pris. Det måste vara någon som i alla fall i vidare krets är igenkänd.

Gala i december

Nu har man fram till den 5 november på sig att skicka in förslag. Sedan ska en jury välja ut vilka som nomineras, och därefter får allmänheten rösta på vem som ska bli årets hallänning. På den stora Frukostgalan i Halmstad arena den 20 december avslöjas sedan vinnaren, som i pris bland annat får att ha sin bild på flygplatsen i Halmstad.

ANNONS
ANNONS