Roots
Roots Bild: Johan Persson

Musiken återuppstår på Roots

Första spelningen på 1,5 år: "Det här stället behöver öppna igen”.

ANNONS

Sedan augusti förra året har Roots stått tomt på toppen av Bastionen på Norre Port, men den 11 december kommer det åter att spridas toner från livemusik. Det blir indiepop med Teodor Franklin, ackompanjerad av Edward Björkman, Hanna Åhrén, Ludvig Wernebäck, Meja Åslin och Micke Ek. Dessutom uppträder singer-songwritern Miryu.

Det blir dock ingen återöppning så som utestället var förut. Spelningen är tänkt för ett unikt tillfälle, och det kommer varken att säljas alkohol eller mat, berättar Daniel Norman, som arrangerar evenemanget ihop med Niklas Lindgren.

Förhoppningen är att det ska leda till något mer i framtiden, att det finns ett intresse för att ha en till musikscen i stan.

ANNONS

– Vi vill visa att vi kan göra det. Det här stället behöver öppna igen. Vi vill bjuda på en upplevelse, och sprida lite julglädje. Var du än är i stan så hör man att vi behöver såna här ställen. Norre Port är en symbolisk byggnad – det ska symbolisera öppenhet.

Under sju år var Roots igång med bar, musikscen, nattklubb och restaurang. När de tvingades stänga berodde det bland annat på fel i hyreskontraktet, att verksamheten inte överensstämde med gällande detaljplan.

LÄS MER:Restaurangen Roots i Norre port lägger ned

Spelningen som nu äger rum räknas som studieförbundsverksamhet inom kultur, som hyresgästen ABF sysslar med.

Förhoppningen är att Roots ska kunna arrangera någon form av evenemang även i framtiden.

– Halmstad behöver en fri musikscen som den här, säger Daniel Norman.

ANNONS