Roots satsar på ny permanent scen och konsert på Andersberg

I helgen blir det konsert i Andersberg. Platsen är ett helt nybyggt ställe med konstgräs och tälttak, där man hoppas skapa en mötesplats för hela staden.
– Det ska bli ett bubblande område av idrott, musik och konst, säger Essa Cham.

ANNONS
|

Under veckan har det snickrats för fullt på Andersberg, på ytan bakom NBV-huset. Här har det bland annat lagts konstgräs och satts upp ett stort tälttak. Dessutom står två mobila scener på plats, redo för musikfestival på lördag.

Bland initiativtagarna finns Essa Cham och Daniel Norrman från Roots. Förhoppningen är att helgens konserter ska bli startskottet för många år av aktiviteter på området.

– Vi gör det för att höja östsidan av Halmstad och skapa en mötesplats, säger Daniel Norrman.

Vi gör det för att höja östsidan av Halmstad.

– Vi vill kunna bygga fler broar mellan folk från olika stadsdelar, säger Essa Cham. En mötesplats för folk som vanligtvis inte möts. Vi vill hjälpa till att bygga upp en positiv klang när man säger namnet Andersberg, så att det kan vara synonymt med kultur och ungdomar som är kreativa och får uttrycka sig.

ANNONS

Utvecklas kommande år

Bakom satsningen står bland andra Halmstads kommun, Region Halland, Musik Hallandia och ABF. Man hoppas kunna utveckla området under många år framöver.

– Det kanske kan bli nån julmarknad eller nåt i år, men det är till nästa år som den stora satsningen är, säger Essa Cham. Tanken är också att kunna integrera idrott. Vi har fått låna en fotbollsrink från Hallands fotbollsförbund för att kunna köra olika fotbollsaktiviteter, och vi har också en basketkorg. Det ska bli ett bubblande område av idrott, musik och konst.

Premiären blir helgens evenemang, musikfestivalen CAYA (”Come as you are”). Från lördag klockan 14 öppnas området upp för allmänheten, med matvagnar, ansiktsmålning och musik. På scen står Etzia från Göteborg, Syster Sol från Stockholm, samt de lokala Halmstadartisterna Saga Isebring och DJ Selecta Amsha. Dessutom kompar gruppen Hot this year band.

– Det var min fru som kom på att vi ska låta starka kvinnor ta plats, säger Essa Cham. Så hela lineupen är kvinnor som vi ser upp till och som inspirerar.

Hela lineupen är kvinnor som vi ser upp till och som inspirerar.

Nu hoppas de på en bra premiärhelg.

– Jag har en bra känsla, och tror det blir en hel del folk, säger Essa Cham. Väderprognoserna går upp och ner, men det är skönt nu när vi har regnskyddat med taket. Även om det är stekande sol så är det skönt att inte stå direkt i solen, utan ha lite skydd.

ANNONS

Bra med en fast punkt

Konstgräset ligger nu permanent, men tältet tas ner efter helgen för att åter komma upp till våren. Hur området ska utvecklas återstår att se, men det finns många planer och tankar, säger Essa Cham.

– Vi vill få Halmstadmänniskor att följa utvecklingen och vara med och bidra. Det är trevligt att göra det ihop, att få folk att känna sig involverade.

Daniel Norman håller med.

– Det är skönt att ha en fast punkt i stället för att bara hyra in oss på olika ställen. Här kan vi fortsätta att vara kvar och bara bygga, bygga, bygga med kreativa människor.

LÄS MER:Amfitieatern bjuder på musik i Linehed

ANNONS