Amfitieatern bjuder på musik i Linehed

Om du vill hoppa hoppborg, äta picknick och lyssna på bra musik ska du ta dig till amfiteatern i Linehed. Varje fredag vankas det familjetillställning i parken.

ANNONS
|

Med fokus på aktiviteter som riktar sig till barn och unga vill Roots väcka liv i amfiteatern på Linehed.

– Det händer ju nästan ingenting på Öster under sommaren. Parken har plats till jättemycket folk, säger Daniel Norrman som är kulturarbetare och grundare av Roots.

I parken bjuds det på musik i form av att en DJ är på plats och spelar. Sedan är det ett enkelt koncept där man tar med sig det man vill sitta på och det man vill äta. I parken finns även en hoppborg som blir väldigt uppskattad av barnen.

– Det blir en väldigt avslappnad miljö där du kan träffa dina vänner och det finns inget köptvång på plats. Första fredagen blev jättelyckad.

ANNONS

Satsningen är ett samarbete med det arbete som kommunen och HFAB gör för att få bort Andersberg från listan som utsatt område 2025.

– Det är jätteviktigt då mötesplatser som den här skapar gemenskap. Det skapar sammanhållning genom att vuxna som inte känner varandra börjar prata vilket gör att man börjar lita på sina grannar och de som bor runtomkring. Barnen får intryck genom att lyssna på musik och leka med varandra och det är ju helt fantastiskt. Till nästa år vill vi utöka aktiviteterna i parken ännu mer, berättar Daniel Norrman.

För de utan picknick-korg kommer Klaus Fontana och Johannes Eriksson, från det nyligen grundade företaget Milega, baka pizzor.

– Vi gillar pizza och bakar här Napolitansk pizza med vår egen twist. Det handlar om att ha kul, tjäna lite pengar och om fulla magar, säger Klaus med ett skratt.

Några som har hittat hit är Josefine Åhlin och familjen Drakrud.

– Vi bor rätt nära och hittade detta i kulturprogrammet. Det är första gången vi är här, men definitivt inte den sista om vädret tillåter det, säger Josefine.

Det är många på plats som instämmer i mantrat att detta är ett välbehövligt inslag i området. Essa Cham är en av arrangörerna och säger att fredagarna fungerar som en motbalans.

ANNONS

– Visst behövs det fler poliser, men sådant här behövs också. Vi behöver en mötesplats där alla är välkomna. Det är vad detta går ut på, berättar han.

Amfipicknicken kommer att anordnas varje fredag 18.00-21.00 fram till 5 augusti. De som är med och arrangerar är Roots, HFAB, ABF, och Off Course.

ANNONS