Nybyggda Porsche Center Halmstad redo för premiär

Under fredagen är det (h)julafton för alla sportbilsälskare i Halmstadtrakten.
Då är det nämligen premiär för nybyggda Porsche Center Halmstad och på plats i den 3 700 kvadratmeter stora fullserviceanläggning kommer det att finnas tre sällsynta vrålåk – varav en är en Porsche Carrera GT.

ANNONS
|

När HP gästar Porsche Center Halmstad, byggt av Hedin Performance Cars AB och beläget mellan Severins Möbler och E 6, är det fortfarande cirka en vecka kvar till premiären, den 31 mars. En del jobb återstår, men det mesta är på plats.

Platschef Fredrik Andersson möter upp innanför entrén, eller ska vi säga i loungen.

– Porsche Center Halmstad är byggt enligt det senaste konceptet och har den modernaste tekniken. Det är allt från möbler, till golv, till den här gigantiska skärmen, säger Fredrik Andersson och blickar upp mot en rejäl tv-skärm.

– Det är mer en lounge än en bilhall, fortsätter han.

ANNONS

Hedins sjätte Porsche-center

Centret är Hedin Performance Cars sjätte i landet och det som ligger längst söderut. Skåningen Fredrik Andersson, som närmast kommer från tjänsten som ledare över försäljningen på Porshe Center Stockholm, visar oss runt.

Vi passerar avdelningen där man kan köpa kringprodukter som bland annat jackor, kepsar, klockor och ”allt som alla entusiaster vill ha”. Därefter stannar vi till vid ett kontor.

– Det är inte det klassiska bilhandlarkontoret utan här kopplar man upp sig mot en skärm och kollar på det man har byggt och kommit överens om.

Bilarna har egen hiss

Den som har beställt en Porsche får hämta den på en speciell leveransyta, vilken ligger i direkt anslutning till rekondhallen.

Centret kommer inledningsvis att ha en personalstyrka på 15 personer.

– Men det är en anläggning som kommer att växa. Vi har sju stycken liftar för tekniker och vi öppnar med tre stycken tekniker, berättar Fredrik Andersson.

Utöver seviceanläggningen erbjuder centret även en så kallad direktmottagning.

– Här kan vi hissa upp bilen och kolla om man har fått något under, fylla på med luft, med mera.

På entréplan kommer alla nya bilar att finnas och på våning två ska begagnade bilar att stå. För att få upp bilarna används en bilhiss.

ANNONS

– Det är rätt häftigt. Den inglasade hissen skapar en industriell känsla.

”Extremt limiterad”

Bilarna då? Alla har inte anlänt när HP är på besök, men två riktiga blickfångare är på plats.

– Det här är den nya generationens GT3 RS, extremt limiterad. Jag tror att det finns två sådana här bilar i Sverige just nu. Och det står något ännu jäkligare på våning två, berättar Fredrik Andersson.

Prislappen för denna GT3 RS landar på mellan 3 och 3,5 miljoner.

– Fälgarna är i magnesium, du kan hålla dem med ett finger.

På våning två hittar vi en, i jämförelse med GT3 RS, något mer stilren och modest skapelse. En av världens kanske mest ikoniska sportbilsmodeller – en 911 Sport Classic i "oakgreen metallic” och med pepitamönstrad klädsel.

– Det är farligt att säga att det är den enda i Sverige för det kan finnas fler, men den är väldigt unik. Den bygger på en bil som fanns på 60– och 70-talet och ska någonstans utbringa storheten från den bilen. Det byggs 1 250 bilar i hela världen och vi har nummer 1 243 här. Det tycker jag är coolt, som Porsche-nörd, säger Fredrik Andersson.

Exklusiv Porsche-modell visas upp

Till premiären kommer dessutom ytterligare en sällsynt Porsche-modell att rullas in i bilhallen – en Carrera GT. Supersportbilen, som tillverkades i 1 270 exemplar mellan 2003 och 2006, kommer att stå inlåst i bilhissen.

ANNONS

– Den finns inte att få tag i, den är sluttillverkad. Det är en privatperson som lånar ut den och så står den här under förutsättning att jag backar in och backar ut den och att den får stå i fred, berättar Fredrik Andersson.

Vad har ni för förväntningar på det här centret?

– Vi har otroliga förväntningar, marknadsområdet i Halmstad är helt otroligt. Ambitionen för anläggningen är att vi ska sälja, leverera och ha nöjda kunder.

Hur många bilar kalkylerar ni med att sälja?

– Porscheaffären skiljer sig lite från andra, vi har ett visst antal bilar som vi har lov att sälja. Under 2023 är ambitionen att sälja cirka 100 nya bilar och runt 100 begagnade bilar också, säger Fredrik Andersson.

Det är tuffa tider för många, märker man av det även för Porschekunder?

– Det är klart att det drabbar Porschekunder också. Men jag tror att på varumärken som Porsche så slår det lite senare. Vi är ödmjuka inför det och står redo för alla typer av utmaningar.

LÄS MER:Ett steg närmare Porsche-centret i Halmstad

LÄS MER:Priserna på begagnade bilar pressades uppåt under 2022

LÄS MER:Rekordförsäljning i bilhallarna – sålde 115 bilar på en dag

LÄS MER:Perell Bil tar över lokalerna efter Sannarps Bil

LÄS MER:Bengt-Erik Johansson rattar Bendt Bil som ett idrottslag

ANNONS