Ett steg närmare Porsche-centret i Halmstad

Ett område på 10 000 kvadratmeter i närheten av Severins möbler och E 6 säljs av kommunen för 5 miljoner kronor. På ytan ska det byggas ett Porsche-center.

ANNONS
|

HP har tidigare rapporterat om att Hedin Performance Cars AB planerar att bygga ett Porsche-center vid E 6 i Halmstad.

”Vi tror mycket på regionen och det här är nästa steg för oss att ta”, sa Rickard Magnusson, vd för Hedin Performance Cars AB, till tidningen den 5 mars.

Nu är Porsche-centret ett steg närmare att bli verklighet.

LÄS MER:Ny Porsche-anläggning byggs i Halmstad

Politiker godkänner markaffär

På sitt senaste möte godkände kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott en överföring av 10 000 kvadratmeter av fastigheten Fordonet 8, som ägs av kommunen, till Severins möblers intilliggande fastighet Fordonet 2.

Fastighetsregleringen kan ses som en försäljning av mark – kommunen får nämligen 5 miljoner kronor av bolaget.

ANNONS

På det aktuella området har Severins möbler ett avtal med Hedin bil om att uppföra det kommande Porsche-centret. Enligt kommunen vill företagarna söka bygglov för projektet så snart som möjligt. Innan dess måste dock Lantmäteriet hantera fastighetsregleringen, när detta har skett är det grönt ljus.

Kommunen behövde mark

Bakgrunden till överenskommelsen är ett markanvisningsavtal mellan Halmstads kommun och Severins möbler från 2019. Syftet med avtalet var att kommunen fick rätt till en del av bolagets fastighet, som behövdes för att kunna genomföra Södra infartens första etapp. Avtalet gav också bolaget rätt att köpa cirka 10 000 kvadratmeter av kommunens intilliggande kvartersmark när projektet var klart.

Som tidningen tidigare har rapporterat kommer den 3 000 kvadratmeter stora anläggningen att medföra ett tiotal nya arbetstillfällen.

Invigningen väntas äga rum under slutet av 2022.

ANNONS