Klassisk Halmstadkrog bryter sig loss från etablerad kedja

Harrys i Halmstad lämnar franchisekedjan Harrys Pubar AB efter 30 år – och byter namn.
– Vi har kommit till en punkt där vi känner att vi vill utvecklas åt ett nytt håll, säger Anna Hultberg, ägare.

ANNONS
|

Harrys i Halmstad skulle ha fyllt 30 år i december. Nu blir det under nytt namn restaurangen på Storgatan får fira. Från och med den första juni i år kommer den klassiska puben nämligen att heta Krog & Co.

Harrys grundades i Falkenberg 1993 och är en franchisekedja med flera restauranger runt om i Sverige. Samtliga franchisetagare äger dock sin egen restaurang, och Harrys i Halmstad är inte den enda enhet som nu väljer att gå ur kedjan.

Anna kommer att samarbeta med två andra nuvarande Harrysrestauranger i det nya konceptet. Harrys i Köping och Harrys i Jönköping lämnar nämligen också kedjan, och tar samma namn som Anna för sina nya verksamheter.

ANNONS

– Det blir ett inköpssamarbete och en gemensam grafisk profil, i övrigt kommer vi att driva våra enheter enskilt. Inom kort är det ett ytterligare antal enheter som kommer att ansluta till det nya namnet Krog & Co, säger Anna Hultberg.

Det mesta blir sig likt

Att Anna väljer att göra den här förändringen nu beror på olika saker. Dels har hon ägt restaurangen i elva år, och känner att det är tid för något nytt. Dels blir det mer frihet i att driva krogen helt i egen regi, utan att vara styrd från centralt håll.

– Som egen blir det större möjligheter att göra snabba ändringar i till exempel menyer och liknande. I tuffa ekonomiska tider känns det nödvändigt, säger Anna.

Några stora förändringar på puben i Halmstad blir det inte i och med namnbytet. Invändigt kommer lokalerna att renoveras och uppdateras successivt nu under våren, men i övrigt blir det mesta sig likt.

– Våra kycklingvingar blir kvar, det lovar jag. Ska jag vara helt ärlig vill vi fortsätta att vara precis så som vi är och har varit.

”Bra att styra mer själv”

Harrys Pubar AB ägs av Social Entertainment Group AB, som också äger franchisekedjorna O’Learys och Sing Sing-karaoke. De ägarförhållande ändras inte i och med namnbytet, även om varje franchisetagare inom Harrys alltså äger sin restaurang själv.

ANNONS

– I och med att vi nu blir helt egna nu får vi direkt kontakt med våra leverantörer och en mellanhand försvinner. Det ser jag som något positivt, även ur ekonomisk synpunkt.

Samtidigt betonar Anna att det har varit ”fantastiska år” tillsammans med Harrys Pubar AB.

– Och det vill jag tacka för. Samtidigt är alla vi som driver Harrysrestauranger i dag olika enheter med olika förutsättningar, och jag tror att det blir bra att få styra mer själv.

Nyligen blev det känt att även Harrys i Falkenberg lämnar kedjan.

LÄS OCKSÅ: Krogjätten köper krisande Harrys

LÄS OCKSÅ: Harrys i Halmstad berörs inte av rekonstruktionen

ANNONS