Det var väl ett fasligt gnällande om nedsläckning av vissa gatlampor i kommunerna i Halland!, skriver ”Tanten i mörkret”.
Det var väl ett fasligt gnällande om nedsläckning av vissa gatlampor i kommunerna i Halland!, skriver ”Tanten i mörkret”. Bild: Hasse Holmberg / TT

Tanten i mörkret: Alla måste bidra till energibesparingar

Nu är det dags att tumma lite på vår bekvämlighet och inse att vi alla måste dra vårt strå till stacken!

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Det var väl ett fasligt gnällande om nedsläckning av vissa gatlampor i kommunerna i Halland! Undrar i mitt stilla sinne vad det är folk inte förstår? Vi har en krissituation i hela Europa och alla måste bidra till energibesparingar på olika sätt.

Det bor faktiskt människor i olika delar av vårt avlånga land som klarar sig utmärkt utan gatubelysning överhuvudtaget! Det finns utmärkta starka ficklampor och pannlampor man kan införskaffa och använda! Pensionärer kanske kan välja att gå ut under dagen i stället. Och alla som har barn som ska till olika aktiviteter, får börja samverka med andra föräldrar och hjälpas åt att skjutsa barnen. Vi måste hjälpas åt!

ANNONS

Lyft blicken och försök förstå hur livet ser ut för människorna just nu i Ukraina. Vårt problem med nedsläckta lampor ter sig då som väldigt litet i jämförelse! Vi är bortskämda här i Sverige, men nu är det dags att tumma lite på vår bekvämlighet och inse att vi alla måste dra vårt strå till stacken! Jag vill tro att de flesta politiker gör så gott de kan!

Tack för ordet

Tanten i mörkret

LÄS MER:30-tal klagomål på belysningen i Halmstad

LÄS MER:Laholmare tar nedsläckningen till domstol

LÄS MER:Kommunpolis kritisk mot nedsläckning

ANNONS