Stötta lokala eldsjälar som försöker göra folkfest för Halmstadsbor och turister

Betssonjippot packar ihop och drar. Lokala arrangörer finns kvar.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Halmstad denna otroliga stad med potential att vara en av sommarens självklara platser för hela Sverige. Vi har Tylösand och havet och vi har Nissan som vackert rinner genom staden. Vi har en urholkad stadskärna. Vi har. Vad mer? Det tar nästan slut där när turister frågar en vad de kan göra på sin semester här. Framför allt när sommaren regnar bort.

Förra veckan hade vi svar på den frågan. Halmstads mest uppskattade plats Roots uppe på Norre port öppnade upp och serverade mat, livemusik, dj:s, vernissage med otroligt bra konst. Allt detta skapades av enbart lokala förmågor. Turister flockades och imponerades över platsen och evenemanget. Folk hade trevligt och möttes. Det saknades dock en sak. Roots hade blivit nekad alkoholtillstånd trots att de under många år drivit restaurang och bar på denna plats. Så folk kom upp på Norre port och njöt men många blev snart otåliga i jakt på en alkoholhaltig dryck och gick vidare.

ANNONS

Samtidigt så pågår ett annat event i Halmstad. Padel på torget. Arrangör: Betsson. Spelbolag. Där godkändes alkoholtillståndet däremot. Betssonjippot packar ihop och drar. Lokala arrangörer finns kvar. Halmstads kommun, kan vi snälla lära oss av detta snedvridna tänk och till nästa år stötta lokala eldsjälar i stället för att motarbeta dem när de försöker göra folkfest för Halmstadsbor och turister? Det är kanske sånt vi ska backa upp och inte spelbolag?

Ha en fin sommar alla!

Halmstadbor

LÄS MER:Roots har öppnat pop-up på slänten vid Bastionen

ANNONS