Roots har öppnat pop-up på slänten vid Bastionen

I slutet av sommaren 2020 stängde restaurangen och kulturscenen Roots, uppe på Norre port. Sedan dess har gänget bakom, tillsammans med andra, hållit i evenemang på olika platser i Halmstad. Men nu har Bastionen återigen intagits och en utomhusrestaurang har öppnats.

ANNONS
|

Från och med idag och fram till lördag kommer pop-up restaurangen Munchies hålla öppet mellan klockan 12-22.

— Vi kommer att servera lunch och kvällsmat varje dag, berättar Daniel Norrman en av de drivande i projektet.

— Vi ska göra en trevlig grej och vi vill visa Halmstad lite på vad vi kan göra med platsen som annars bara står, fortsätter han.

På platån som ligger halvvägs upp mot bastionen står nu en pizzaugn och en stekhäll. För tre år sedan användes samma plats som mojito-bar, dansgolv och dj-bås. Mojitodrinkarna är utbytta mot bland annat pizza, Cubanos och ”Smashed tacos”.

ANNONS

— Det är enkelt och det är skitgott, säger Daniel Norrman.

Öppen scen

Varje kväll mellan 19-22 kommer olika DJ:s spela musik.

— Det kommer vara allt från afrobeat och reggae till olika elektroniska genrers, förklarar Daniel Norman innan en av medarrangörerna tillägger:

— På fredag är det dock jam istället, berättar Niklas Lindgren. Då blir det öppen scen och vem som helst kan komma hit och spela eller sjunga.

Lättsam och oplanerad stämning är nyckeln för att folk ska våga delta, enligt Niklas Lindgren.

— Det viktigaste är att det inte får vara för uppstyrt. Det tar alltid ett litet tag för folk att inse att, jaha de finns ingen plan, säger han.

Gänget bakom initiativet har alla lite olika bakgrunder men förenas i samma sak.

— I grund och botten handlar det om att skapa mötesplatser. Ett ställe där man kan umgås som människor, oavsett om du är barn eller vuxen, avslutar Niklas Lindgren.

ANNONS