Efter tre år i landet är det fullt rimligt, om det inte föreligger några medicinska hinder, att man ska kunna hyfsad svenska, skriver Stina Isaksson (SD).
Efter tre år i landet är det fullt rimligt, om det inte föreligger några medicinska hinder, att man ska kunna hyfsad svenska, skriver Stina Isaksson (SD). Bild: Marcus Ericsson/TT

Språket är en viktig nyckel

Efter tre år i landet är det fullt rimligt, om det inte föreligger några medicinska hinder, att man ska kunna hyfsad svenska, skriver Stina Isaksson (SD).

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik på insändare i HP 28/11, ”Behovet av tolk finns oavsett bakgrund”.

Världen över finns det människor som flyr undan krig och misär för ett säkrare och bättre liv, det är dessa människor som Sverigedemokraterna i alla år velat hjälpa, genom att hjälpa i närområdet kan vi hjälpa desto fler.

Men i stället för att lyssna på oss har man fortsatt driva denna alldeles vansinniga migrationspolitik, som gör att människor väljer att riskera sina och sina barns liv på Medelhavet, det är inte humant. Det är inte heller värdigt ett land som Sverige att skapa parallella samhällen med utanförskap och grov kriminalitet, där skjutningar får ses som något vardagligt.

ANNONS

Att sedan ha väldigt lågt ställda krav på dem som väljer att komma till vårt land skapar bara ett ännu större utanförskap. Man ägnar sig åt de låga förväntningarnas rasism, att inte tro att människor som kommer till vårt land är alldeles kapabla, som du och jag.

Efter tre år i landet är det fullt rimligt, om det inte föreligger några medicinska hinder, att man ska kunna hyfsad svenska. Det är inte så att vi vill förhindra människor som saknar språket, tolktjänst, utan vi menar att efter tre år är det rimligt med en egenavgift.

För att bli integrerad i ett land, så är språket en viktig nyckel. Det måste skapas tydliga incitament för att bli en del av det svenska samhället, det pumpas in miljoner kronor i tolkverksamhet. Vi menar att de pengarna hade gjort större nytta i vården.

Jag tror inte att människorna som kommer till vårt land, vill återuppleva det krig och förtryck som dem flydde ifrån. Jag är övertygad om att de som kommer hit, liksom vi, vill känna trygghet och tro på en bättre framtid.

Den nya regeringen tar nu steg i rätt riktning, men det tar lång tid att vända den skutan som de senaste regeringarna kört på grund.

ANNONS

Stina Isaksson, gruppledare Sverigedemokraterna Halland

ANNONS