Skäms, Framtid Hylte!

Låt Höstro vara kvar och undersök möjligheterna att starta ett trygghetsboende i Unnaryd.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå debattartikeln ”Det finns starka skäl att ställa om Höstro”, 4/4.

Den politiska majoriteten i Hylte kommun, Framtid Hylte, bör skämmas. Från Ronny ner till den minste lille potentat som undertecknat insändaren om ”Trygghetsboendet” (planerade) på Höstro, Långaryd. Ni verkar varken känna till vad ”trygghetsboende” är eller särskilt mycket om äldre. Skamligt är det när ni försöker smygspara på de äldre i kommunen – de som arbetat och betalat skatt och byggt Hylte kommun.

Ni vill lägga ner ett fullt fungerande äldreboende i Långaryd av ekonomiska skäl. Annars har ni inga betänkligheter att låta spendera skattemedel till exempel på många byggnader som Forum och Gamla Real men på de äldre skall sparas. Den som är kritisk till ert beteende smutskastas offentligt. Det här är typiskt för det halvfiffel och mygel som varit rådande i politiken i Hylte så länge Framtid Hylte suttit vid makten jag vill bara påminna om kuppen som S tillsammans med SD genomförde och avsatte Anna Rosa som kommunalråd.

ANNONS

Att människor är kritiska och frågande beror inte på att jag kritiserar hur majoriteten tänker genomföra förändringen utan att ingen talat om vad det egentligen innebär att införa ett ”trygghetsboende ”. Ni säger att saken ska utredas – rätt ordning hade varit att utreda först och därefter fatta ett beslut. Nu är det tvärtom.

Därför ställer jag följande frågor till Framtid Hylte:

Ska det finnas någon omsorgspersonal/vårdpersonal på ett framtida ”trygghetsboende”?

Ska det finnas någon form av matservering på boendet?

Finns det någon beräkning vad eventuell ombyggnationen skall kosta av Höstro?

Vad gör man av de äldre om några år när kurvan vänder upp med starkt ökat antal äldre?

Hur ofta skall transport ske till någon tätort för att uträtta inköp, apotek, vårdcentral?

Något sådant finns nämligen inte i Långaryd.

En viktig avsikt med ”trygghetsboende” är att de äldre skall få möjlighet att flytta till ett boende där hon/han i så stor grad som möjligt är ”självgående” och själv klarar de dagliga livet. All forskning visar att äldre som får leva så behåller hälsa och vitalitet högt upp i åldrarna men då är ju förutsättningen att det över huvud taget finns någon närservice där boendet ligger.

Jag föreslår att Höstro får vara kvar och man undersöker möjligheterna att starta ett trygghetsboende i Unnaryd gärna i annan regi än kommunens.

ANNONS

Bo Gunnar Åkesson (M)

LÄS MER:”Galet att stänga ner Höstro”

ANNONS