Det smugglas in tonvis i landet, men vem är det som köper och på så sätt ”göder” den grova brottsligheten?, skriver Roland Lydén.
Det smugglas in tonvis i landet, men vem är det som köper och på så sätt ”göder” den grova brottsligheten?, skriver Roland Lydén. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sätt in ”knarkhundar” även i riksdagshuset

Nu gäller det att sätta in resurser.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Du är en del av problemet”, 2/2.

Bra ”jobbat” Mikael. Det du tar upp är verkligen ett grundläggande problem, hur brukande av narkotika är så etablerat i samhället. Vad jag förstår jobbar polisen och tullen oförtrutet med att bekämpa införsel och försäljning. Motorn till den grova brottsligheten är utan tvekan narkotika. Det smugglas in tonvis i landet, men vem är det som köper och på så sätt ”göder” den grova brottsligheten?

Vi vanliga medborgare lever i tron att det är bara dom som befinner sig vid andra sidan av det lagliga ”rättesnöret”. Men men, det senaste är att våra folkvalda inte har förmågan att förstå problemet att just brukandet är det som ”göder” den grova kriminaliteten, det har hittats rester av kokain i riksdagshuset. I talarstolen står den ene efter den andre och försöker att ”överträffa” varandra med att höja straffen i tron att det ska avskräcka. Det borde finnas tid till eftertanke, sopa rent i riksdagens korridorer först.

ANNONS

Nu gäller det att sätta in resurser, gör som på skolorna, sätt in ”knarkhundar” även i riksdagshuset.

Roland Lydén

pensionerad polis

ANNONS