I dag pågår det i princip en öppen narkotikahandel i samtliga stora och medelstora svenska städer. I Halmstad definitivt, skriver Mikael Höglin, gruppchef Organiserad brottslighet i Halmstad.
I dag pågår det i princip en öppen narkotikahandel i samtliga stora och medelstora svenska städer. I Halmstad definitivt, skriver Mikael Höglin, gruppchef Organiserad brottslighet i Halmstad. Bild: Claudio Bresciani / TT

Du är en del av problemet

Det är ju du som tar ut kontanterna från bankomaten. Det är ju du som installerat WickR eller Signal på din mobil och beställt narkotika till dörren.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Att skylla på förortskidsens strid om narkotikamarknaden när det kommer till att Sverige är ett av världens mest otrygga land just nu, är att göra som en struts. Stoppa huvudet i sanden. Du är en del av problemet.

Det är ju du som tar ut kontanterna från bankomaten. Det är ju du som installerat WickR eller Signal på din mobil och beställt narkotika till dörren. Det är ju din son som har med en ”tablett” till förfesten. Var är du när samhället behöver dig? Ska jag och mina kollegor vara själva ute i samhället på kvällar och helger? Just det, det gäller ju inte mig utan de andra.

ANNONS

I dag pågår det i princip en öppen narkotikahandel i samtliga stora och medelstora svenska städer. I Halmstad definitivt. Jag var i högsta grad med i utredningen av ”Frennarpsligan”, som blev arbetsnamnet i massmedia. Denna utredning gav en inblick i hur det ser ut i Halmstad. Det är så många fler som borde blivit åtalade och dömda för narkotikabrott i den utredningen. Jag vet vem du är och du ska vara glad att vi aldrig knackade på hos dig. För tillfället. Allas tid kommer när brott begås.

Det lilla köpet du gör för 800 kronor av ett gram kokain, bidrar till slut till att alla rävar och andra odjur kan casha in med våld och död som följd. Förstår att du gör som strutsen när du läser detta. Det gäller ju de andra.

Mer kameror, fler poliser, färre kontanter, luckra upp den personliga integriteten, andra lagstöd, enad politik. Listan kan göras lång och det är inget quick fix, det är jag medveten om. Jag börjar med att lägga problemet på bordet så tar vi det därifrån.

Jag jobbar just nu nationellt med frågorna, men det är lokalt vi påverkar mest. Jag har all anledning till att återkomma i frågan för jag kommer aldrig sluta kriga då vi är skyldiga det mot alla ungdomar som vill göra Sverige AB till det bättre. Hoppas även polisen kan organisera sig mot hur samhället ser ut i dag.

ANNONS

Mikael Höglin, gruppchef Organiserad brottslighet i Halmstad

ANNONS