Att förvalta Örjans vall är inte att vara bakåtsträvare, det är att tänka på vår framtid ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, tycker skribenten.
Att förvalta Örjans vall är inte att vara bakåtsträvare, det är att tänka på vår framtid ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv, tycker skribenten. Bild: Jari välitalo

Örjans vall är en unik fotbollsstadion

Att förvalta Örjans vall är inte att vara bakåtsträvare, det är att tänka på vår framtid ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Örjans vall är en unik fotbollsstadion som knyter stan till sina evenemang. Att ta en öl eller äta på någon av stadens restauranger för att därefter gå till en match är en rejäl stämningshöjare och förstärker matchupplevelsen.

Om man flyttat matcherna till Sannarp hade man tvingats köra bil eller åka buss, krögare hade missat stora inkomster likväl som våra butiker då få hade bemödat sig med att ta en tur inom stadens butiker före match.

Ny arena på Sannarp hade inneburit konkurrens om den plats som finns där i dag. Andra sporter och evenemang hade fått begränsad tillgång till området, och avstånd mellan parkering och arena hade blivit avsevärt längre. Ett parkeringshus hade varit nödvändigt men oerhört kostsamt för kommunen.

ANNONS

Vill man nu tvunget utveckla arenaområdet borde man istället satsa på att göra arenabadet än mer attraktivt. Med fler bubbelpooler, utomhusbassäng, rutschkanor etcetera så kan man locka fler utomsocknes vilket kunde inbringa pengar till kommunen och våra lokala näringsidkare även under årets kallare månader.

Örjans vall är i dag ett lummigt område, där allmänheten har tillräcklig tillgång. Inte kommer man ha mer tillträde till området om där byggs bostäder snarare blir det mer asfalt, betong och bilar.

Mängder med Halmstadsbor promenerar, cyklar och tränar dagligen längs stråket. Troligtvis hade deras välbefinnande snarare sänkts av ett bostadsområde än det grönskande lugn som området i dag skänker.

Vi står inför stora utmaningar med bland annat ökad kriminalitet i vårt samhälle. De som tycker att vi har råd att bygga nytt i stället för att förvalta borde tänka om. Vi borde satsa på alla unga och ge dem samlingsplatser där vuxna kan fånga upp dem. Vi borde satsa på många olika sporter, inte fokusera allt på en.

Att förvalta Örjans vall är inte att vara bakåtsträvare, det är att tänka på vår framtid ur både ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. Begrav idén om att byta ut Örjans vall en gång för alla!

ANNONS

Förvalta och förbättra

LÄS MER:Här är förslagen för Örjans vall: Bygg inte bostäder – utred behovet för arena

LÄS MER:Rädda Örjans vall!

LÄS MER:Förstudien om Örjans vall i slutfasen – då presenteras den

ANNONS