Vi måste verkligen vara rädd om våra allmänna gröna oaser.
Vi måste verkligen vara rädd om våra allmänna gröna oaser. Bild: Christine Olsson/TT

Mer grönt i Halmstad

Vi måste verkligen vara rädd om våra allmänna gröna oaser.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Fråga till våra kommunpolitiker gällande Snöstorpsskolan. Varför gör man inte som man gjort med Östergårdsskolan? Det vill säga bygga en ny skola på befintlig skolgård? Det fungerar ju där så varför skulle det inte fungera i Snöstorp?

Vi måste verkligen vara rädd om våra allmänna gröna oaser. Naturen som ni dödar är ju borta för all evighet, vill ni att kommande generationer ska köpa gräs i krukor för att få känsla av hur gräs känns och luktar? Alla har inte förmånen att få bo i egen fastighet med egen gräsmatta med egna träd. Därför är det så bra med grönområden även i villakvarter. Tänk om och tänk rätt.

ANNONS

Om ni inte bryr er så kan jag tipsa om att det finns ett litet område till i Snöstorp, där ligger en lekpark och den ligger vid Leos lekland om man bygger på höjden så skulle man kunna bygga även där, kanske en skyskrapa med 25 våningar med utsikt över havet. Hade väl varit bra för er att ha med i era memoarer, jag var med och skövlade Halmstad på all växtlighet och tillhörande fågelliv samt insekter.

Själv så odlar jag mycket blommor i min trädgård för våra insekters skull samt för fåglarna och för att jag ska kunna njuta av dofter och få glädjen att dela med mig av blomsterprakt. Matar även igelkottar och våra ekorrar detta för att vi alla måste ta gemensamt ansvar för jordens resurser. Mer grönt i Halmstad.

Britt-Mari

LÄS MER:Politiker klubbade plan för ny storskola i Snöstorp

LÄS MER:Höjden ändrad på skola i Snöstorp i nytt förslag

ANNONS