En satsning i ungdomsåldern måste få finnas utan att spela i ett akademilag, för där platsar inte alla, tycker skribenten.
En satsning i ungdomsåldern måste få finnas utan att spela i ett akademilag, för där platsar inte alla, tycker skribenten. Bild: TT/arkiv

Låt ungdomarna få satsa så länge de kan

En satsning i ungdomsåldern måste få finnas utan att spela i ett akademilag, för där platsar inte alla.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Bort med nivåindelad barnfotboll”, 30/3.

Det framgår inte vilken ålder på barnen Fotbollsfrasse pratar om. Håller helt med din åsikt, tills barnen blir ungdomar vid 13 år.

Efter det är det en självklarhet att en spelare ska få utvecklas efter sin nivå. Det betyder spela med jämnbra spelare och mot jämnbra motstånd. Annars hämmas utveckling och möjligheten att hänga med för de som är längre fram och vill mer med sin fotboll. En satsning i ungdomsåldern måste få finnas utan att spela i ett akademilag, för där platsar inte alla.

Konstigt nog så är det alltid föräldrar till barn som inte kommit så långt i sin utveckling som har starka åsikter om nivåer ...

ANNONS

Låt ungdomarna få satsa så länge de kan.

Förhoppningsvis spelar fortfarande de som var bättre spelare som barn fortfarande fotboll i vuxen ålder, så man inte tappat bort dem under ungdomsåren på grund av att alla notoriskt var tvungna att spela med alla.

Fotbollsfarsa

ANNONS