Låt barnen ta över fotbollen igen, menar skribenten!
Låt barnen ta över fotbollen igen, menar skribenten! Bild: Ørn E. Borgen

Bort med nivåindelad barnfotboll!

Syftet är att rensa bort de svagare individerna, menar skribenten.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

All heder åt IF Böljan som slängde ut en ledare ur föreningen som nivåindelat barnen i sin fotbollsgrupp.

Trots att forskningen är tydlig, låt barnen utvecklas tillsammans och döm inte ut barn i en för tidig ålder, är det en farsot bland ungdomsledare just nu att nivåindela och toppa sina lag.

Man gör det med försäljningsargument som att anpassa fotbollen för de svagare individerna. Syftet är såklart att rensa bort de svagare individerna, så de riktigt bra spelarna kan drillas ännu hårdare i toppade lag.

Detta drivs av ledare det vill säga förklädda föräldrar med minimal utbildning som ofta har en egen talang i laget som prioriteras högt, där hen ska förverkliga den fotbollskarriär som ledaren själv inte mäktade att genomföra.

ANNONS

Tänk om ledarna lägger ner sin personliga prestige. Låter bli att se fotbollen som ett projekt där hen ska förverkliga sig själv och stå längs långsidan som en värdemätare över sin egen förträfflighet. Låt barnen ta över fotbollen igen!

Föreningsstyrelser - stå på er, låt inte detta ta över barnfotbollen. Sponsorer - ställ krav på barnfotboll utan toppning och nivåindelning i föreningen som sin sponsrar. Tillsamman kan ni vända bollen igen!

Fotbollsfrasse

ANNONS