Om okunniga ska bestämma mottagare av Laholms kommuns miljöpris, så är det bättre att lägga ner priset, menar skribenterna.
Om okunniga ska bestämma mottagare av Laholms kommuns miljöpris, så är det bättre att lägga ner priset, menar skribenterna. Bild: Jonatan Gernes

Lägg ner Laholms miljöpris

Vilken kompetens har de tre från C, M och S att bedöma mottagare av ett miljöpris? Vi har inte sett något tecken på miljö- och naturvårdsintresse från någon av dem

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Som framgått av artiklar i Hallandsposten och Laholms Tidning så valde de tre högsta företrädarna för C, M och S att inte dela ut Laholms kommuns miljöpris i år. De menar att det saknades tillräckligt bra kandidater men hoppas att det finns några som de inte känner till.

Sedan flera år lever Evy och Lars Schale med hänsyn till miljö och natur och delar med sig av sin kunskap. De har vid flera tillfällen nominerats av privatpersoner, av Naturskyddsföreningen och av Miljöpartiet.

Vilken kompetens har de tre från C, M och S att bedöma mottagare av ett miljöpris? Vi har inte sett något tecken på miljö- och naturvårdsintresse från någon av dem, varken som politiker eller privat. De kan närmast betecknas som kända oförmågor vad gäller miljö- och naturvård.

ANNONS

Om okunniga ska bestämma mottagare av Laholms kommuns miljöpris, så är det bättre att lägga ner priset.

Jan-Erik Mattsson och Catharina Svala

LÄS MER:Deras arbete är om något en inspirationskälla

LÄS MER:Laholms kommun utan miljöpris i år – högljutt är kanske det som gäller?

LÄS MER:Laholms kommun avstår från att dela ut årets mijöpris

LÄS MER:Miljöpartiets ilska över uteblivet miljöpris

ANNONS