HFAB:s vinst bör användas för reparationer och underhåll fastighetsbeståndet och förberedelser inför klimatförändringarna, tycker skribenten.
HFAB:s vinst bör användas för reparationer och underhåll fastighetsbeståndet och förberedelser inför klimatförändringarna, tycker skribenten. Bild: Roger Larsson

HFAB:s vinst borde inte gå in i den kommunala kassan

HFAB:s vinst bör användas för reparationer och underhåll fastighetsbeståndet och förberedelser inför klimatförändringarna.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Jag har skrivit insändare om detta tidigare och fått noll respons. Är det verkligen ingen mer än jag som tycker att det är problematiskt att det kommunala bostadsbolaget i Halmstad – HFAB – låter stor del av sin vinst gå in i den kommunala kassan att användas till sånt som borde betalas av alla kommuninvånare genom skatter. Det gör alltså oss hyresgäster hos HFAB till dubbelbeskattade kommuninvånare.

Sover ni alla HFAB:s hyresgäster eller har ni ingen känsla för rättvisa? Sover ni journalister som ska värna demokratin och beskriva verkligheten? Sover ni alla politiker från alla partier i en gemensam behaglig konsensussömn tills det är dags för nästa val? Skäms allihop!

ANNONS

Jag förstår intellektuellt varför detta inte kommer upp på radarn: Många av de som har inflytande och som tycker om att debattera och synas i media bor själva i hus eller i bostadsrätter. De känner sig inte berörda av frågan. De tycker att det är viktigare att prata om inflationen, räntehöjningar, flygpriserna, värmen i Spanien och så vidare. Bekvämt att slippa skattehöjningar. Bekvämt om någon annan täcker upp brist i kommunkassan. Man måste nog vara lite fattig (eller jäkligt rik) för att ha råd att bo i hyreslägenhet hos HFAB och därigenom finansiera delar av den kommunala verksamheten genom att dels betala skatt och dels betala hyran.

I stället skulle HFAB:s vinst användas för reparationer och underhåll av sitt fastighetsbestånd, förberedelser inför klimatförändringarna i form av exempelvis solskydd för fönster, solceller på tak, barriärer för översvämningar, aircondition vid extrem värme, ökade grönytor som kan ta emot vatten och så vidare, och så vidare.

Enligt uppgift i Rapport i dag (16/8) rör det sig om 54 miljoner kronor som HFAB skänkt till kommunen av våra hyrespengar. Pengar som alltså genererats från oss hyresgäster genom våra hyresinbetalningar. Som jag uppfattar det är HFAB ett av de mest generösa bostadsbolagen i Sverige när det gäller att ge bort sina hyresgästers pengar till andra.

ANNONS

Nu får det fan i mej vara nog!

LÄS MER:HFAB bör främst tänka på sina hyresgästers säkerhet och rätt till god service

LÄS MER:HFAB:s största bostadsprojekt sedan miljonprogrammet

LÄS MER:Politikerna fortsätter mjölka HFAB på pengar

ANNONS