Hur kan man ta ett sådant beslut vid Halmstads viktigaste turistmagnet, det är som att Stockholm stad skulle besluta att Djurgårdens skogar skall växa fritt och inte skötas, frågar sig skribenten i en replik.
Hur kan man ta ett sådant beslut vid Halmstads viktigaste turistmagnet, det är som att Stockholm stad skulle besluta att Djurgårdens skogar skall växa fritt och inte skötas, frågar sig skribenten i en replik. Bild: Läsarbild

Helt obegripligt beslut om skötsel

Hur kan man ta ett sådant beslut vid Halmstads viktigaste turistmagnet? Det är som att Stockholm stad skulle besluta att Djurgårdens skogar skall växa fritt och inte skötas.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Svar till Mikael Larsson, enhetschef skogs- och viltvårdsenheten på Halmstads kommun, Svar direkt den 9/4.

Tack för ditt svar Mikael.

Jag har precis kommit hem från en promenad längs Prins Bertils stig och vidare mot Frösakull och ånyo sett eländet med den halvdöda risskogen.

Det är området från Tylösand Hotell och vidare till Kattegattsvägen i Frösakull som jag åsyftar och som någon ansvarig beslutat skall förbli orört för all framtid.

Det som gör mig upprörd är hur man kan ta ett sådant beslut vid Halmstads viktigaste turistmagnet, det är som att Stockholm stad skulle besluta att Djurgårdens skogar skall växa fritt och inte skötas.

ANNONS

Likaså att ingen politiker eller tjänsteman förstått det orimliga i detta beslut och agerat, det var anledningen till min undran om vem som tagit beslutet.

Skulle en hund springa in i det igenvuxna område nedanför campingen i Tylöbäck och fastna med kopplet så skulle man få såga sig in i timmar för att komma åt djuret.

Träden som ligger i Nyrebäcken vid bland annat Kungsvägen ser för jäkligt ut och borde plockas bort innan turistsäsongen.

Planen som styr detta område är att tall, björk, asp, lönn, en, al, gran, vresros, ormbunke med mera skall få växa helt fritt utan skötsel. Detta är för mig helt obegriplig och jag är oerhört intresserad av vilka som tagit detta beslut .

Bekymrad invånare.

ANNONS