Om det nu kommer en person med bristfällig svenska till den svenska vården, så spelar det ingen roll hur mycket pengar den svenska vården har om den sökande personen inte kan berätta vad det är för fel eller hur?, menar skribenten apropå möjligheten att få hjälp av tolk.
Om det nu kommer en person med bristfällig svenska till den svenska vården, så spelar det ingen roll hur mycket pengar den svenska vården har om den sökande personen inte kan berätta vad det är för fel eller hur?, menar skribenten apropå möjligheten att få hjälp av tolk. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

”Farligt att sprida alternativa sanningar”

Replik om flyktingar och tolktjänst.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Språket är en viktig nyckel”, 6/12.

Det är faktiskt komiskt att SD:s Stina Isaksson i insändare efter insändare försöker trycka in sin alternativa sanning i de som röstade på SD i valet. Samtidigt så tar hon varje tillfälle i akt att skylla allt på förra regeringen och den totala misär den skapat. Stina Isaksson tycker också att vi inte ska lyssna på FN:s flyktingorgan UNHCR utan i stället ändra vår integration efter ett främlingsfientligt parti som 80 procent av Sveriges befolkning inte röstade på. Tror Stina Isaksson på fullaste allvar att det jobb UNHCR gör är sämre än det de i SD skulle kunna åstadkomma med de flyktingproblem som finns i världen?

ANNONS

De parallella samhällen med grov kriminalitet som beskrivs är väl enligt SD:s vallöften snart ett minne blott. Precis som de höga bensinpriser ni skulle halvera ...

Till frågan kring tolkar som Isaksson också tog upp. Den egenpåhittade ekonomiska fördelningspolitiken med att ta pengar från stödet med tolkar till personer som inte har tillräckligt god svenska, till att ge mer pengar till vården är inte riktigt genomtänkt. Om det nu kommer en person med bristfällig svenska till den svenska vården, så spelar det ingen roll hur mycket pengar den svenska vården har om den sökande personen inte kan berätta vad det är för fel eller hur?

Det är enormt farligt att sprida alternativa sanningar runt omkring sig som Stina Isaksson gör. De ”lågutbildade män på landsbygden” som gav SD sina röster i valet behöver kanske höra något annat än alternativa sanningar.

Mr FarAHead

ANNONS