Fråga oss som jobbar, på mindre än fem minuter ska jag – helt gratis – berätta hur ni kan lösa personalkrisen och få personalen att trivas och stanna kvar, skriver ”Trött och frustrerad vårdpersonal”.
Fråga oss som jobbar, på mindre än fem minuter ska jag – helt gratis – berätta hur ni kan lösa personalkrisen och få personalen att trivas och stanna kvar, skriver ”Trött och frustrerad vårdpersonal”. Bild: Bertil Ericson / TT

Efter 30 år inom vården börjar jag få nog ...

Frustrationen över att inte räcka till och få göra det man utbildat sig till, den orkar vi inte med längre.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

Vad är det ni inte förstår?

Efter 30 år inom vården börjar jag få nog ... Inte av jobbet, patienterna eller de fina arbetskamraterna – utan jag har fått nog av pappskallarna som bestämmer hur äldreomsorgen och vården på sjukhusen ska bedrivas.

Ni utreder och utreder, det ska effektiviseras och digitaliseras och kompetenshöjas, ni ska förbättra rutiner och tillsätta nya dyra chefer för nya och dyra projekt.

Fråga oss som jobbar, på mindre än fem minuter ska jag – helt gratis – berätta hur ni kan lösa personalkrisen och få personalen att trivas och stanna kvar.

Det är nämligen väldigt enkelt ...

ANNONS

Det behövs mer personal!

Den ständiga minimibemanningen och det faktum att duktig vårdpersonal måste utföra vaktmästaruppgifter, jobba i köket, hålla rent på toaletter med mera med mera – detta gör ju att personal tröttnar och söker sig till andra och mer välbetalda arbeten.

Frustrationen över att inte räcka till och få göra det man utbildat sig till, den orkar vi inte med längre.

När ska ni politiker förstå?

Trött och frustrerad vårdpersonal

LÄS MER:Tufft bemanningsläge på Hallands sjukhus

LÄS MER:Barnmorskor i upprop: ”Något måste göras nu”

LÄS MER:Undersköterskor väljer timanställning i protest

ANNONS