Trots kommande renoveringar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungerande skola som håller upptagningsområdet och landsbygden med dess sammanhållning i liv, menar "Oroliga föräldrar och invånare i Laholm”.
Trots kommande renoveringar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungerande skola som håller upptagningsområdet och landsbygden med dess sammanhållning i liv, menar "Oroliga föräldrar och invånare i Laholm”. Bild: Jonatan Gernes

Ansvar för Laholm, eller?

Trots kommande renoveringar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungerande skola

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren.

ANNONS
|

I en tid där demokratin är viktigare än någonsin är maktmissbruk något av det mest avskyvärda som finns.

Tyvärr verkar det ha kommit till Laholm. Utan färdigt underlag, det saknas ekonomiskt underlag, dialoger med föräldrar och inte minst barnkonventionens obligatoriska dialog med barnen som blir berörda, har man i majoritetskonstellationen Ansvar för Laholm med Ove Bengtsson (C) och Åke Hantoft (C) i täten redan tagit ställning i frågan om det principiella beslutet om nedläggning av byskolor.

Man väljer att inte ens överväga andra alternativ till besparingar såsom i administration, förvaltning, paviljonger etcetera.

På frågan om man inte tycker att man sviker sina väljare när man går emot partiideologin får vi inget svar. Man gör allt för att hålla oppositionen borta, utan en tanke på sina väljare och invånare.

ANNONS

Hur vore det med lite sunt förnuft och ryggrad?

Bakgrund:

Förslag har lagts fram om att lägga ner byskolorna i Ahla och Genevad, båda med utmärkta studieresultat och bra studiero vilket är ovanligt i dag.

Trots kommande renoveringar av Parkskolan vill man rycka upp våra barn från Ahla skola som är en välfungerande skola som håller upptagningsområdet och landsbygden med dess sammanhållning i liv och samtidigt ger en utomordentlig start/grund för lärandet i skolväsendet.

Utan någon plan för vad som ska hända med våra barn under renoveringen av skolan.

Det talas om en tillfällig flytt till Glänningeskolan som är projekterad för cirka 500 elever men där lärare och personal redan i dag med 337 inskrivna elever ibland har svårt att få lärosalarna att räckta till och de små klassrummen är inte anpassade för stora barngrupper.

Varför gör man inte det enda rätta? Sunt förnuft, om man överhuvudtaget ska överväga en nedläggning av byskolorna (det som i vår mening gör Laholm till vad det är, en landsbygdskommun.)

Vänta tills Parkskolan har renoverats, om frågan om nedläggning då fortfarande är aktuell med tanke på befolkningstillväxt i nyproducerade bostäder så gör det med kvalité och en mjuk övergång för våra barn. Det är dem som vi vill väl och hoppas ska vara så nöjda med sin uppväxt att de vill stanna i vår kommun och starta sina egna familjer, betala skatt och skapa välfärd.

ANNONS

Stressa inte våra barn mer än nödvändigt!

Besparingen på 980 142 kronor som hyran låg på 2023 i förhållande till en skolbudget på över 800 miljoner kronor är försumbar i jämförelse med omställningskostnader av en stressad påtvingad flytt och inte minst tänkt på barnen, de är vår framtid!

Oroliga föräldrar och invånare i Laholm

LÄS MER:Högljudd demonstration mot att lägga ner små skolor

LÄS MER:Oppositionspartier vill bevara Laholms små skolor

ANNONS