Ska vi resenärer straffas för detta?

Tänk igenom beslutet ni fattar i juni, ni har inte rätt att begränsa och straffa oss som bor utanför Halmstad.

ANNONS
|

Hallandstrafiken vill begränsa bussturer på grund av dålig lönsamhet.

Det har tagit ett helt år innan ni kunde montera in skyddet för bussförare, det vill säga ni förlorade mycket intäkter. Men ska vi resenärer som måste åka till våra jobb olika tider på dagen straffas för detta?

Hur gör man som pensionär om man inte har tillgång till bil och ska behöva åka på någon undersökning på Halmstads sjukhus, ska man beställa taxi, eller kanske skaffa häst och vagn? Har vi gått tillbaka till medeltiden?

Vi som bor utanför Halmstad har redan begränsade tider under helger, bussar går bara varannan timme, ska vi straffas ytterligare? Och vad säger våra politiker, trafiken på till exempel väg 26 kommer att öka ytterligare för många kommer att tvingas ta bilen. Hur bra är detta för miljö och säkerheten på väg 26?

ANNONS

Det ska byggas bostäder utanför Halmstad, det vill säga många fler kommer att behöva åka kollektivt. Jag förstår att ni "blöder" men som många andra företag har även ni rätt till stöd från regeringen.

Tänk igenom beslutet ni fattar i juni, ni har inte rätt att begränsa och straffa oss som bor utanför Halmstad. Hoppas att våra politiker läser det jag har skrivit och tänker noggrant på vilka konsekvenser som väntar.

en som vill inte förlora jobbet pga minskade bussturer

LÄS MER:Starka känslor om minskade bussresor: ”Bedrövligt”

LÄS MER:Hallandstrafiken vill dra in hundratals bussturer

ANNONS