Vi behöver energin. Solen känns också klart bättre än vindkraftsparker som påverkar många negativt, tycker skribenten som är positivt inställd till en solcellspark på Snoka mosse.
Vi behöver energin. Solen känns också klart bättre än vindkraftsparker som påverkar många negativt, tycker skribenten som är positivt inställd till en solcellspark på Snoka mosse. Bild: HP/arkiv

Hoppas vi snart får se Torups första stora solcellspark på mossen

Detta är väl ett underbart projekt. En bra yta att använda som påverkar ytterst få personer.

ANNONS
|

Replik. Apropå insändaren ”Bevara den värdefulla mossen - bygg på annan plats”, 12/5.

Jag blir så trött, man ska alltid bygga någon annanstans.

Det började med fågelskådaren Anders Wirdheim som tydligen såg en tjäder och nu ser Sören Kabell en orörd mosse.

Jag har levt runt Snoka mosse i snart 50 år och jag ser ingen orörd mosse. Jag ser en mosse som brann på 1950-talet, som är dikad, brukad, planterad och man har även brutit torv på Snoka mosse. I min värld är även djurlivet begränsat och inte särskilt intressant.

Vi behöver energi och vi behöver förnybar energi.

ANNONS

Detta är väl ett underbart projekt. En bra yta att använda som påverkar ytterst få personer. Bortsett från ett antal älgjägare så är det inte många som besöker mossen.

Det krävs stora arealer för att investera i en solcellspark. På hur många ställen hittar vi 100 hektar sammanhängande yta som passar bra och som påverkar få personer och som påverkar djur och natur så lite som möjligt.

Jag rör mig mycket även kring Davids mosse som också nämns. Här är det en helt annan karaktär, mer djurliv och mer orört även om ytterkanterna är dikade. Denna mossen är väl värd att bevara.

Jag hoppas att vi snart får se Torups första stora solcellspark på Snoka mosse. Vi behöver energin. Solen känns också klart bättre än vindkraftsparker som påverkar många negativt.

Göran Nordander

LÄS MER:Länsstyrelsen vill se en inventering av djur och växter i mossen

LÄS MER:Orrar riskerar att få dela spelplats med en solcellspark

LÄS MER:”Häpnadsväckande med solceller på Snokamossen”

ANNONS