Resterna av ett förstört hus i en by i närheten av Kiev.
Resterna av ett förstört hus i en by i närheten av Kiev. Bild: Vadim Ghirda

Det enda man kan lita på är att han inte går att lita på

I dagsläget står västvärlden helt maktlös mot den ryska aggressionen.

ANNONS

Replik. Apropå insändaren ”Bra av Biden att i klara ordalag kritisera Putin”, 30/3.

Håller helt med. Det är varje lands ledares plikt att ta avstånd och visa sin avsky för Putin och hans anhang. En psykopat och terrorist av aldrig skådat slag. Tyvärr är det så att han har världen i ett strypgrepp. Det enda man kan lita på är att han inte går att lita på.

Nu talar också hans pitbull Lavrov om en "ny demokratisk och rättvis världsordning " tillsammans med Kina vilket ska uttydas en värld i fattigdom och helt utan mänskliga rättigheter.

I dagsläget står västvärlden helt maktlös mot den ryska aggressionen. Ett Natoingripande skulle ofelbart leda till ett förödande världskrig. Hoppet står till att det ryska folket gör uppror, men de är väl så kuvade och förda bakom ljuset att detta inte låter sig göras.

ANNONS

Större hopp kan man då sätta till de i och för sig föga rumsrena oligarkerna. Dessa kan knappast ha något intresse av ett Ryssland i krig. Däremot har man säkert tillräckliga medel för att störta den nuvarande regimen. Vad som skulle följa på detta kan man endast spekulera om.

Benny Johnsson

ANNONS