Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Amerikanske presidenten Joe Biden på väg för att hålla tal i Warzawa, Polen, den 26 mars. Bild: Evan Vucci
Amerikanske presidenten Joe Biden på väg för att hålla tal i Warzawa, Polen, den 26 mars. Bild: Evan Vucci

Klartext av Joe Biden

Bra att i klara ordalag kritisera president Putin.

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. Här kan du läsa fler insändare.

Heders åt USA:s president Joe Biden för att han i klara ordalag kritiserar Rysslands president Putin för Rysslands igångsatta anfallskrig mot Ukraina.

Det finns inget som kan försvara Rysslands barbariska angrepp på Ukraina genom att utsätta befolkningen för stort lidande och genom att bomba sönder mycket av Ukrainas bostäder och byggnader, en process som man säger ska fortsätta och göras än värre.

Därtill framför Putin och hans medarbetare uppenbara lögner om att det inte skulle handla om ett krig – ordet krig får enligt lag inte yttras eller skrivas i Ryssland, det leder i så fall till hårt straff. Och media i Ryssland är förbjudna att rapportera om det verkliga läget i Ukraina. Nu aktiva media i Ryssland har att agera på diktat från statsledningen, inga andra budskap eller verklighetsskildringar får framföras.

Dessutom har Putin nu i dagarna infört förbud för ryssar att lämna landet genom att stänga tågtrafiken från Sankt Petersburg till Finland.

På nytt heders åt Joe Biden, som talar klarspråk och inte som en del andra länders ledare förtränger vad de egentligen tycker i rädsla för att Putin ska störas och göra konflikten än värre.

Olle Hedqvist