Nordin Gerzic.
Nordin Gerzic.

Örebros kapten erbjöds pengar

Örebro SK:s lagkapten Nordin Gerzic har också erbjudits pengar för att lägga sig i en match. Halmstads BK å sin sida avvaktar med åtgärder efter de senaste dagarnas matchfixningsturbulens.

ANNONS
|

Det allsvenska stormötet mellan IFK Göteborg sköts upp i torsdags sedan en eller flera spelare spelare i AIK utsatts för försök till matchfixning.

Men problemet verkar vara större än så. Örebros kapten Nordin Gerzic berättar i en intervju med lokaltidningen Nerikes Allehanda att även han har varit drabbad.

– Jag har också blivit erbjuden pengar. Det var en kille som kom fram när jag satt på kasinot i Stockholm. Han frågade om jag kunde tänka mig att ta emot pengar. Jag sa bara nej och gick därifrån direkt, säger Gerzic till NA.

Halmstad BK möter Örebro och Gerzic på Örjans vall på lördagen.

ANNONS

HBK:s cheftränare Jan Jönsson uttrycker bestörtning över AIK-incidenten.

– Det är väldigt trist. Jag hoppas att det är första och sista gången som där är några vid-sidan-om-element som går in och stör ett matchschema. Allting sånt, och det som hände i Jönköping förra året, vill vi ha bort ju, säger han till HP-sporten.

Har du varit med om något liknande i din närhet?

– Nej.

Hur jobbar ni med frågorna internt i HBK

– Vi har jobbat med dem. Spelmissbruk och betting på matcher, vi försöker prata om det i förkant och ta upp de element som finns.

Kommer ni att göra någonting extra med anledning av det som nu har hänt?

– Nej, jag tror inte det, inte som det är nu. Vi får se om vi får några order från förbundet och får följa dem i så fall, säger Jan Jönsson.

HBK-mittfältaren Ivo Pekalski har spelat i flera storstadsklubbar och berättar att han har hört historier om matchfixning, men inte i sin egen närhet.

Han menar att det är viktigt att ha en beredskap i föreningen om en liknande situation skulle inträffa.

Känner du att den beredskapen finns i HBK?

–Jag hoppas det. Svenska Spel eller någon annan var här och informerade om att det finns och pågår, men det kan säkert jobbas mer aktivt och i och med att det här hände nu så kommer det säkert att bli mer fokus kring det i det egna arbetet, om det inte redan har funnits. Jag vet inte hur det jobbas internt, men gentemot spelargruppen och det är ganska många unga här som är i början av sina karriärer som inte heller är vana vid allting. Så det är bra om de får den tryggheten.

ANNONS

Läs också: Silverholt är tillbaka på planen

ANNONS