Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Wiktoria är en superhjälte på scengolvet

20-åriga Wiktoria Johansson från Brämhult i Borås är segertippad. Men att det kanske blir hon som får en biljett till Eurovision i Kiev vågar hon knappt tänka på.

Under GP:s intervju med en av årets favoriter i Mellofinalen, Boråstjejen Wiktoria Johansson, gäspar schlagerstjärnan tungt flera gånger.
Hur är det fatt egentligen?
– Ha ha, förlåt! Jag har precis ätit, så jag har hamnat i matkoma tror jag. Det är så mycket som händer nu också.

Trots tröttheten är hon riktigt taggad inför finalen. Wiktoria har drömt om att stå på scenen sedan hon var sex år gammal; när hon var tolv skrev hon sin första egna låt (”den var inte så bra, men säkert fin för att vara av ett barn”). Det här är vad hon lever för.

När det väl är skarpt läge ska hon ge allt. Som superhjältinnan Wonder Woman, vars signaturmärke med dubbla W:n har inspirerat Wiktorias egen logo.

– Vi brukar säga ”Wonder Wiktoria”, jag och mitt team. För när jag går upp på scenen är det min superhjältekraft jag använder. Jag blir en annan person. Artister brukar prata om att de har alteregon på nåt sätt, och så är det verkligen för mig. Då glömmer jag allting annat och bara kör.

Förra året räckte superkrafterna till en fjärdeplats för Wiktoria och hennes Save me. I år pekar mycket på att det kan gå ännu bättre, i alla fall om man får tro bettingbolagen och statistiken på strömningstjänsterna: artistens countrydans-dänga As I lay me down har överlägset flest lyssningar av alla Mellolåtarna och brädar den andra stora favoriten Nano med råge.

"Så sjukt att det är läskigt"

Oavsett hur det går kommer det att bli märkligt när allting är över.
– Efter förra finalen tog det kanske tre veckor innan pulsen hade gått ner. Jag satt hemma och försökte ta det lugnt, hålla mig sysselsatt, titta på film, andas. Man gör så mycket när man är här och är uppe i varv och plötsligt gör man ingenting.

Wiktoria tycker att det är jätteroligt med all uppmärksamhet som låten har fått, men vågar ändå inte fundera över att det eventuellt blir hon som får åka till Kiev och representera Sverige med sitt bidrag.
– Det är sjukt. Jättesjukt, så sjukt att det är läskigt. Och jag vill inte börja tänka att åh, jag kanske vinner, för att sedan bli besviken.

Är du nervös?
– Ja, men jag är taggad också. Det vore roligt om det gick bättre än förra året, men då gick det ju jätte-jättebra, så jag fattar om det inte skulle bli så. Jag försöker att vara lugn, leva i nuet och bara njuta. Det känns bra än så länge.