Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Villa nedbrunnen efter blixtnedslag

Ett bostadshus övertändes och brann ner till grunden i natt efter att troligen ha träffats av blixten. Ingen person kom till skada i eldsvådan utanför Knäred.

En granne slog larm vid tre-tiden på natten till i måndagen.

Ägarna var bortresta på semester. Ingen befann sig vid tillfället i bostaden i Baggabygget, cirka tio kilometer norr om Knäred.

– En kvinna som passar huset hade hört en smäll och såg ett ljussken, säger Roland Davidsson, räddningsledare vid deltidsbrandkåren i Knäred.

När räddningstjänsten kom till platsen var huset redan övertänt och gick inte att rädda.

– Jag har sällan varit med om ett så snabbt förlopp. Branden tog boningshuset, ett garage och två bilar, säger Roland Davidsson.

Orsaken till att det började brinna mitt om natten är oklar, men misstanken går i riktning mot det åskoväder som grannen hört över det höglänta området.

– Allting har rasat inåt. Därför har vi en teori om att det slagit ner i skorstenen. Luckorna på spisen har slagits ut, säger Roland Davidsson.

Räddningstjänsten fick under morgontimmarna inrikta sin insats på att se till att branden inte spred sig vidare. Runtomkring tomten växer skog.

Ingen person kom till skada och enligt räddningstjänstens uppgifter ska det inte heller ha funnits några husdjur i bostaden.

Två bilar är totalförstörda och av hus och garage återstår ingenting.