Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Valberedningen: Viljan att vara med måste komma inifrån

Halmstads BK:s valberedning har enligt sammankallande Mats Johansson inte försökt övertala Ingemar Broström att fortsätta som klubbens ordförande.

– Man ska ha respekt för den som avsäger sig ett uppdrag. Vi försöker inte ha några övertalningskampanjer för någon som inte vill vara med i styrelsen. Vi tycker att arbetet är så krävande att viljan att vara med måste komma inifrån och inte utifrån, säger han.

Har ni redan någon kandidat till ordförandeposten?

– Det här är nytt för oss och vi har inte någon kandidat för dagen, och vi kommer inte heller att vad jag kan se tillkännage någonting förrän vi ska göra det sju dagar före årsmötet, säger Mats Johansson.

HBK:s vice ordförande Birgitta Johansson tog över när Arne Ekstrand avgick sommaren 2008. Hon är emellertid inte intresserad av att greppa klubban på nytt.

– Nej, jag tycker det är jättekul att jobba i HBK och jobbar gärna och mycket, men vill inte ha den ledande positionen, säger hon.

Styrelseledamoten Fredrik Andersson, som var lagkapten när HBK vann sitt senaste SM-guld år 2000, är inte heller lockad.

– Det är inte min sak att utse ordföranden utan det är valberedningens, men jag kan för egen del känna att det känns lite för tidigt. Jag har för mycket på min privata agenda, säger han.

Ytterligare tre styrelseledamöter sitter på utgående mandat: sekreteraren Claes Norryd, Mats Nilpe och Stefan Berg. Av dessa har Norryd förklarat att han är tveksam till att fortsätta av åldersskäl.