Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ebba Hed gjorde två mål när Halmia körde över Boren med 5–1 på Halmstad arena ip.

Utskällning fick fart på Halmia

Halmias dröm om att ta raka vägen tillbaka till elitettan lever sedan rödvitt kört över bottenlaget Boren samtidigt som serieledande Mariebo förlorade mot Örby.

Division 1

Halmia 5

Boren 1

– Det är skitkul att vi är med igen, men jag är lite tråkig och tar till klyschan av vi tar en match i taget. Det är dock betydligt roligare att vara tre poäng efter i stället för sex, säger Håkan Magnusson, tränare i Halmia.

Annars var han inte speciellt nöjd med vad hans tjejer presterade i den första, mållösa halvleken på Halmstad arena ip och i paus var han riktigt arg.

– Jag har inte som metod att skälla, men i dag var jag tvungen att höja rösten för att väcka tjejerna, säger Magnusson.

Det gav resultat.

Halmia kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och i 52:a minuten gjorde Vilma Rydell 1–0 på ett tungt distansskott. Rydell blev tvåmålsskytt strax därpå då hon satte 2–0 på straff sedan hon själv blivit fälld.

– Det kändes bra att tjejerna tog utskällningen på rätt sätt. Efter paus visade vi att vi ville något – tog kampen och började springa. Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, tycker Halmiatränaren.

Frida Jingblad rullade in 3–0 innan Boren reducerade genom Lisa Påhlsson, men i slutet höll sig Ebba Hed framme och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.

Matilda Olsson var pigg på högerkanten och låg bakom flera av målen, men Magnusson var även nöjd med Isabelle Axeldal.

– Bella har haft det lite tungt, men i dag gjorde hon en ett riktigt bra inhopp.

Fyra matcher återstår innan bokslutet är klart, men Halmia har gett sig själva chansen att kriga om seriesegern och har kvar att möta Mariebo på hemmaplan.