Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Vräks snart. Katthemmet Kattmyntan öppnade i provisoriska lokaler i somras och har hela tiden sökt något mer beständigt. Nu är läget akut.

Utsatta katter blir snart hemlösa

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

Herrelösa, hemlösa katter finns i alla städer stora som små, och Halmstad är inget undantag. Varje dag syns något av dessa djur, som ofta far mycket illa, stryka omkring bostadsområden. Det finns personer som tyvärr behandlar dem mycket illa, både hemma och ute i den så kallade friheten. Många gånger bara slängs de mer eller mindre ut av sina ägare.

Vi tycker synd om dem och glömmer ofta det hela. För närvarande finns det två katthem i Halmstad, båda drivs av eldsjälar. Dessa människor lägger ner mycket fritid, egna pengar och stort arbete för djuren. Katthemmen Kattfoten och Kattmyntan fångar in och tar emot skadade, övergivna och lösdrivande katter. De ser till att djuren blir undersökta, vaccinerade och kastrerade. De tar hand om och ger dem ett ”drägligt” kattliv, allt med mycket små resurser.

Nu har Kattmyntan i Snöstorp fått ett ännu större bekymmer. Huset ska rivas, vilket innebär att cirka 15 små varelser måste avlivas, om inte någon ny lokal går att skaffa eller om de lyckas få nya hem.

Jag är själv en stor djurvän och uppmanar er alla som läser detta att tänka efter. Känner ni till någon ledig lokal, kanske en barack som ingen använder. Kanske har du tid, kärlek och plats i ditt hem för en ny liten varelse, kanske som kompis till den du redan har. Ingen skulle bli gladare än de som driver Kattmyntan eller de små katterna som bor där.

Vill du veta mer, så gå in på hemsidan www.djurvarnethalland.se.

Lena Bengtsson