Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Unga Kris har inte fester

Det här är en insändare. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i insändaren. 

S VAR till Förvånad 11/5 .

Unga Kris och Kris verksamhet bygger på total avhållsamhet från narkotika, alkohol och kriminalitet. Det är en förutsättning för återanpassning in i samhället, samt för att förebygga missbruk och kriminalitet bland ungdomar. Det här är en av anledningarna att Arvsfonden stödjer våra projekt, bland annat bytet av lokal.

Vi har hittat en större lokal som passar våra behov bättre än vår nuvarande på Lokföraregatan. I den nuvarande stör vi grannarna bara genom att spela en film på normal ljudnivå, då det är oerhört lyhört.

Under hela vår tid på Lokföraregatan har vi i samråd med grannar bestämt längd för öppettider och flaggat för när vi anordnat kvälls- och helgaktiviteter för att inte störa och stöta oss med grannarna.

Vi har idag en god samverkan med våra grannar, då många tittar inom på en kopp kaffe eller bara vill ha hjälp med en tung kasse från affären eller prata lite.

Unga Kris har som sagt idag cirka 300 betalande medlemmar, men bara ett 30-tal besöker oss veckovis, och 10-15 av dem är med i verksamheten dagligen. Resterande är medlemmar för att till exempel en kompis blivit det, eller för att de har varit med på någon enstaka aktivitet.

Vi har inte anordnat någon fest sedan vi startade vår verksamhet 2006 och har inte heller några planer på det framöver.

I stället har vi planerat att hålla ett informationsmöte om vår verksamhet för grannar och närboende på Mickedala inför flytten till den nya lokalen.

Paul Barath, ordförande KRIS Halmstad

Kristoffer Johansson, ordförande Unga KRIS Halmstad