Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Udinese imponerat – men Oliver stannar

Halmstads BK:s Oliver Silverholt, 16, imponerade stort på Udinese under sitt provspel. Men den italienska toppklubben är inte ensam om att gilla backtalangen. – Större klubbar än Udinese har hört sig för, meddelar Olivers agent Anders Karlsson.

Men än kan HBK vara lugna, Oliver stannar i klubben.

– Jag trivs med att vara i Halmstad. Träningen jag får här är den bästa i Sverige, tycker Oliver som förutom spel i Bollklubbens U21-, U19- och U17-lag även går andra terminen på John Bauergymnasiet.

– Udinese gillade Oliver jättemycket och nu har de skaffat sig en bild för framtiden. De kommer att följa fallet och hålla sig uppdaterade, men nu är det HBK som gäller för Oliver och någon övergång är inte aktuell just nu, berättar agenten Anders Karlsson på Northern Sky.

Det var under en vecka i början av mars månad som Silverholt var på plats i Udine i nordöstra Italien. Han var inbjuden för att träna med klubbens U19-lag men fick även visa upp sig i primaveralaget (B-laget).

– De tränade inte lika mycket som vi gör hemma men det var en väldigt bra och lärorik resa. Det gick helt okej för mig, men jag har höga krav.

Vad tyckte Udineses ledning?

– De tyckte att det gick väldigt bra.

Till och med klubbens storstjärna Antonio Di Natale, skytteligaledare i Serie A med 25 mål, lade märke till 16-åringen från Söndrum.

– Han kom fram och pratade med mig efter en träning, det var coolt. Han hade sett mig träna och var imponerad. Sen sa han att det var roligt att det inte bara var massa italienare som kom dit, berättar Oliver.

Ligafyran i Serie A har sedan tidigare en svensk i laget, den före detta Helsingborgsspelaren Joel Ekstrand, och de båda mittbackarna kom bra överens.

– Han var trevlig. Vi pratade en del och han gav lite tips och sådär. Han pratade mycket gott om laget och staden.

Vad tycker du generellt om att bli ungdomsproffs?

– Det är ju inte jättemånga som lyckas, men några gör ju det. Udinese är en kanonklubb och visst hade det varit kul att flytta till Italien.

Den flytten ser ut att få vänta lite, men förutsättningarna för att den (för en mittback) kortväxte (177 centimeter) Oliver kommer att nå långt finns utan tvekan, enligt Anders Karlsson.

– Han har alla verktygen för att lyckas. Med sin snabbhet, trygghet med bollen och fina fötter är han en modern back med sydamerikanskt stuk. Jag anser att han har en exceptionell talang, säger Karlsson.

Är det fler klubbar än Udinese som har visat intresse för Oliver?

– Det har varit ett antal klubbar som har ställt frågor. Utan att nämna några ligor, men större klubbar än Udinese har hört sig för.

Fler lokala sportnyheter hittar du här