Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Prisad. Hylteskytten Jesper Nyberg (till höger) tar emot en av sina fem medaljer under SM i viltmål i Västerås, varav två hade den ädlaste valören.

Två SM-guld till Jesper Nyberg

Jesper Nyberg, 21, är i pangform inför EM. SM i viltmål i Västerås resulterade i två guld och totalt fem medaljer för Hylteskytten. – Gulden var inget jag räknade med när jag åkte dit, säger han.

I september i fjol sköt Jesper Nyberg hem en silvermedalj vid junior-VM i 50 meter running target. Nu gör han sin första säsong som senior och laddar för EM i Slovenien 18 juli–1 augusti.

Genrepet vid SM i viltmål i helgen slutade med två guld, två silver och ett brons.

– Det känns väl bra, säger Nyberg, som inte är en man av stora ord.

Första SM-guldet kom i EM-grenen 50 meter regelbundna lopp, där hans 585 poäng var fyra bättre än tvåan Emil Martinsson, Osbyskytten som har både VM- och EM-guld på meritlistan.

Nyberg säger:

– Jag sköt bra helt enkelt och de andra sköt väl inte så jättebra, det var väl det jag vann på också. Det brukar vara lite högre resultat i vanliga fall. Men jag sköt bättre än vad jag har gjort innan.

Guld två kom i 80 meter dubbelskott, där Jesper Nyberg slog Emil Martinsson med en poäng, 387 mot 386.

Dessutom tog han silver i 50 meter enkel kulkombination (efter förlust i särskjutning om guldet mot Rickard Johansson, Trofé) och i 50 meter dubbel kulkombination. Bronset kom i 80 meter enkelskott.

Om tre veckor bär det av till EM i Slovenien, dit även gevärsskytten Anna Normann från I16/Lv6 i Halmstad är uttagen. Nyberg säger så här om sina EM-ambitioner:

– Det är att skjuta så bra som möjligt och göra personbästa utomlands i alla fall, sedan får vi se hur långt det räcker. Vi har ett ganska bra lag om alla skjuter bra, så lagmedalj är inte omöjligt.