Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Två halvöar. Tre toppar. Oändliga upplevelser.

Gillar du en aktiv semester är Två Halvöar i Skåne perfekt för dig! Upplev våra tre toppar, Kullaberg, Hovs Hallar och Hallandsåsen till fots, på cykel eller på hästryggen. Eller varför inte uppleva Två Halvöar från havet, i kajak, på surfbrädan eller med båten som tar dig mellan Torekov och Mölle. Dessutom erbjuder våra Två Halvöar zipline, sommarrodell, klättring och mycket mer.

Vilda, vackra och vidunderliga Kullaberg med fantastisk utsikt över både Öresund, Kattegatt och Skälderviken är en lekplats både för stora och små. Här finns många olika vandringsleder, bland annat Kullaleden som går längs med kusten ända från Helsingborg till Utvälinge och Mölleslingan där du får uppleva både hav, bokskog och kulturhistoriska miljöer. Kullabergs vackra gnejsklippor inbjuder till fantastisk klättring på ett av norra Europas största klättringsområde med över 900 leder. På östra Kullaberg finns utmanande naturliga stigar för dig som vill ta dig fram på två hjul. Den erfarne tar sig hela vägen upp på Håkull, Kullabergs högsta punkt på 187,5 meter över havet. 

Vill du hellre upptäcka Kullaberg från havet kan du prova på snorkling, vrakdykning, eller ta en stillsam kajakfärd längs med kustlinjen, eller varför inte surfa på den berömda Möllevågen? 

Många är de som blivit hänförda av den spektakulära kustlinjen kring Hovs Hallar. Packa picknickkorgen och ge dig ut på upptäcktsfärd i den dramatiska naturen med klapperstens-stränder, raukar och klippformationer.  Från Hovs hallars klippor kan du som vill vara lite extra äventyrlig fira dig ner från bergstopparna, s.k. rapellering. Skåneleden går längs med Hovs Hallar och härifrån kan du ta dig runt hela Bjärehalvön. Högsta punkten Knösen med sina 155 meter över havet ligger inte långt bort och härifrån har du utsikt över både Hallands Väderö, Skälderviken och Kullaberg. 

Gillar du landsvägscykling kommer du älska Hallandsåsens variation. Njut av åsens kuperade landskap med högsta punkt på hela 226 möh, Bjärehalvöns saltstänkta hav och inlandets vackra landsvägar kantade av skog och odlingsfält. Här finns många olika vandringsmöjligheter i storslagen natur, Grevie Backar, Djurholmen och Axeltorps skogar är några exempel. Missa inte Kungsbyggets äventyrspark, med härliga skogsområden och en fantastisk utsikt bjuds det på allt från sommarrodel, Zipline, Bungy Rocket, slingshot och klättertorn.

På Hallandsåsens sydsluttning breder Västersjön och Rössjön ut sig. I Västersjön kan du bada, fiska och hyra roddbåt. På Två Halvöar kan du också paddla på Skånes Amazonas, Rönne å, en av Sveriges finaste åar bjuder på både lugna vatten och livliga små forsar. Varför inte kombinera med en äventyrsklättring på Upzone äventyrspark i Ängelholms hembygdspark.

Efter en aktiv dag är det skönt att sjunka ner i en jacuzzi eller njuta av en skön spabehandling innan god middag och en skön säng. På Två Halvöar har vi många nya, sköna spanyheter för kropp och själ.