Tjejer omringades och antastades - fick slå sig loss

En 36-årig man, som är ledare för ett av av lagen i Gothia Cup, sitter anhållen misstänkt för sexuellt ofredande. Tre tjejer omringades och antastades av ett gäng på 30 ungdomar i publikhavet vid Ullevi. – Det är många som var involverade, men tjejerna beskriver ledaren som den absolut värsta, säger åklagaren Stefan Lind till GP.

ANNONS
|

Tre 16-åriga tjejer fick slå sig loss ur det killgäng som höll fast och antastade dem i publikhavet på Ullevi vid invigningen av Gothia Cup.

– När folk började lämna Ullevi kom det fram ett gäng till dem och började prata. Tjejerna svarade så där trevligt, men kort, som man gör när man möter främmande, berättar en av flickornas mamma förSVT.

Stort killgäng

Gänget ska, enligt flickorna som SVT pratat med, bestå av 30 till 40 unga killar samt en vuxen man. Enligt tjejerna såg det ut som att mannen tillhörde samma fotbollsklubb som pojkarna.Enligt mamman hörde en polis flickornas rop på hjälp och kom till undsättning. Mannen kunde gripas, men ungdomarna som varit med vid övergreppet fick gå.

ANNONS

Det började med att killarna i gänget ville ta kort tillsammans med tjejerna, men när de sedan ville gå därifrån fick de inte det utan hölls fast av killgänget och mannen.

– Det stämmer att tjejerna uppgett att det var flera killar i laget som var på dem, men det var svårt för dem att peka ut vilka, så det blev ingen anmälan, säger Thomas Fuxborg som är presstalesperson hos polisen i region väst.

Gothia Cup vill inte uttala sig

Utöver ettpressmeddelandevill Gothia Cup inte uttala sig eller uppge om man kommer att vidta några åtgärder mot laget.

– Alla i vår organisation har tagit oerhört illa vid sig av det här, säger Dennis Andersson som är generalsekreterare för Gothia Cup i pressmeddelandet.

Åklagaren Stefan Lind bekräftar att en 36-årig man sitter anhållen misstänkt för sexuella ofredanden.

Fredrik Engström mannens advokat.

– Jag kan inte kommentera pågående fall med hänvisning till advokatsekretessen så jag kan egentligen inte uttala mig om det, vad jag har för klienter och inte har för klienter, säger han.

ANNONS