Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Mångsidig. Jaktintresserade trotjänaren Robin Thomasson har spelat allt utom målvakt och mittback under sina sex år i Halmia. Nu anför han anfallet.

Thomasson har krutet torrt inför premiären

Han är redan en vass skarpskytt i skogen. Nu hoppas Halmia att Robin Thomasson, 25, ska vara lika träffsäker framför motståndarmålen i söderettan. – Det är roligt att spela forward, tycker han.

Halmia har tappat både Kamal Mustafa (till allsvenska Falkenberg), Sonny Karlsson (Syrianska) och Kristoffer Frantzich (Näset) ur anfallsbesättningen sedan i fjol.

Nytillskotten Kevin Amuneke och Dorde Antonic har haft skadeproblem under försäsongen – och till näst sista träningsmatchen mot Hässleholms IF valde tränaren Peter Lindau att sätta upp mittfältaren Robin Thomasson som center i tremannakedjan.

Det blev succé direkt. Thomasson gjorde hat-trick i 5–0-segern – och fick bra betyg även efter genrepet mot Lindome (1–1), trots att han då blev mållös.

– Jag har en ganska fri roll där jag får röra mig lite hur jag vill. Det passar mig ganska bra, tycker han.

Robin Thomasson är van vid det där med att skjuta prick. Han gick på vildmarksgymnasiet hemma i Unnaryd och drar gärna ut på jakt- och fisketurer på fritiden.

– Det blir mycket jakt på hösten och vintern när det är mindre fotboll. Jag jagar mest rådjur, älg och vildsvin, berättar han.

Vad är det största du har fällt?

– En älg. Jag sköt en åttataggare i höstas.

Helt ovan är han heller inte vid att spela anfallare på fotbollsplanen. Han var skyttekung i Unnaryds Goif i division 4 innan han gick till Halmia 2010.

– Jag var alltid ytter eller anfallare när jag spelade i Unnaryd.

I Halmia har han på senare år mest använts på mittfältet, men har också stoppats in lite överallt där det har funnits luckor.

– Jag har egentligen spelat på alla positioner utom mittback och målvakt, konstaterar han.

Favoritpositionen är dock på kanten.

– Men det är roligt att spela forward med. Man kommer lite närmare målet då och det är enklare att komma in i boxen – det är ju där målen görs.

Halmia slutade sjua i fjol och efter vinterns uppmärksammade ekonomiska kris har det inte funnits utrymme för några spektakulära värvningar.

Men stommen har varit med länge och är väl inövad i tränare Lindaus passningsorienterade spelsätt. Robin Thomasson hoppas att det ska räcka långt i en på papperet stentuff serie, där hälften av lagen har allsvenska meriter och tre spelade i superettan i fjol:

– Får vi till vårt spel och spelar som vi kan, så kan vi slå alla lag. Först och främst handlar det om att stanna kvar, men jag tycker att vi ska kunna vara på övre halvan om det fungerar.