Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Thomas helt klar för HBK

Nye amerikanske mittfältaren Michael Thomas, 22 – som missade den allsvenska premiären förra helgen – är nu helt spelklar för Halmstads BK.

Oklarheterna har rört Thomas tidigare klubbtillhörigheter och vilket regelverk som gäller i USA. HBK – som bara har kontrakterat amerikanen på ett fyra månader långt provavtal – ville inte riskera att tvingas betala utbildningsersättning till någon av hans tidigare klubbar.

– Vi har fått mycket muntliga berättelser, men det är inte det som gäller. Man måste få det verifierat. Amerikanska fotbollförbundet och Svenska fotbollförbundet har varit involverade och skickat papper till olika klubbar. Det tar lite tid att få bekräftelse, det är tidsskillnader och alla svarar inte samma dag heller, säger HBK:s ordförande Ingemar Broström.

Nu är emellertid beskedet från klubbdirektören Mikael Kaller att alla knutar är lösta. Thomas är därmed tillgänglig för att spela i måndagens bortamatch mot Elfsborg – vilket han, av gårdagens träning att döma, ligger bra till för att göra.

HBK hade från början planerat att åka upp till Borås redan under söndagen och träna på Borås arena, men fick ingen tid på konstgräset utan kommer att köra även söndagspasset hemma på Sannarp.