Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Thomas fick korttidsavtal

HBK har bestämt sig. I lördags gjorde klubben klart med amerikanske mittfältaren Michael Thomas, 21 – ett kontrakt som i första hand sträcker sig över fyra månader.

– Sedan får vi se hur vi gör i sommar. Vi har en option på Thomas som gäller året ut, säger HBK-ordföranden Ingemar Broström.

Michael Thomas har under ett par veckors tid provspelat i HBK och även testats i matcher mot Helsingborgs U21-lag och Ängelholm.

Collegespelaren från Kansas City har fått goda vitsord och tränaren Lasse Jacobsson har inte gjort någon hemlighet av att han vill behålla amerikanen.

– Det är en jättebra fotbollsspelare som har fina utvecklingsmöjligheter. Han har en oerhörd fysik och skulle kunna springa oavbrutet 120 minuter om det behövs, säger han.

HBK har varit på jakt efter en defensiv mittfältare under hela vintern. I fjol uppstod luckor på mitten då Andreas Johansson och Tim Sparv försvann till proffslivet i Tyskland respektive Holland och Sebastian Johansson lämnade för spel i Örgryte.

Thomas är användbar på flera positioner men är först och främst värvad som just balansspelare på mittfältet.

– Vi har tappat många av den typen av spelare och det känns angeläget att fylla på där, anser Jacobsson.

Tanken var först och främst att utnyttja samarbetsavtalet med spanska La Liga-klubben Espanyol och få loss fler spelare därifrån, men så blir det inte.

– Vi var intresserade av Juanjo, men Espanyol ville inte låna ut honom eftersom laget ligger så dåligt till i tabellen, berättar Jacobsson.

Därför väljer klubben att satsa på Thomas, som redan i går åkte till träningslägret utanför Barcelona då flyget i dag när övriga truppen reser var fullbokat.

På torsdag får han troligen chansen från start när HBK träningsspelar mot Espanyol.

Broström är nöjd med förvärvet.

– Det känns bra att få en förstärkning på mittfältet. Det kan uppstå skador under våren och sedan vet vi ganska säkert att en eller två spelare kommer att säljas till sommaren.

Vem eller vilka det är får framtiden utvisa.