Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Stärkte sina aktier? Michael Thomas, Halmstads BK:s provspelande amerikan, gjorde nog ett gott intryck på HBK-ledningen i matchen mot Helsingborg. Men finns det plats för honom också?

Thomas övertygade

I går fick Halmstads BK:s provspelande amerikan Michael Thomas äntligen visa upp sig på match. Och tränare Lasse Jacobsson gillade vad han såg i bilagans kryssmatch mot Helsingborgs IF.

träningsmatch HBK-B-Helsingborg B 1–1 (0–0)

– Han spelade enkelt och bra. En stabil spelare som dessutom är bra på huvudet. Det finns helt klart kvalitéer, fastslog Jacobsson som precis hann hem till matchen på Sannarps konstgräs efter att ha varit på snabbvisit i Barcelona.

Där studerade han Espanyols brasilianare Taianan Imbere Linhares Welker och ”Tai”, som han kallas, blev senare klar på lån till HBK. Något som kan ha försämrat 21-årige Michael Thomas chanser till kontrakt.

– Vi får se hur vi gör med Thomas, vi har inte hunnit diskutera det än, sade Jacobsson direkt efter gårdagens match.

Under den första halvleken i B-lagets möte med HIF:s dito stack väl inte collegespelaren från Kansas City ut speciellt mycket, men det var det inte heller speciellt många i HBK som gjorde.

Det mest upphetsande, sett med hemmaögon, var anfallaren Marcus Antonssons nick i ribban samt att Viktor Kristiansson, som fick vakta målet i stället för fortsatt revbensskadade Kalle Johnsson, stod för ett par kvalificerade parader.

Andra halvlek blev desto bättre för HBK som stundtals skapade bra press på skåningarna. Bästa chansen fick Alexander Prent, men hans skott i fritt läge gick klart utanför. Klar målmöjlighet bjöds även Michael Thomas på men i röran framför mål lyckades han få avslutet över ribban.

I stället var det HIF som drygt tio minuter från slutet spräckte nollan efter en bra omställning. Målskytt blev Rafael Porcellis som distinkt satte bollen i nät, näst intill otagbart för Kristiansson.

Kvitteringen kom dock strax därpå då Nicklas Johnsson slog ett farligt inlägg som en pressad HIF-back förpassade vidare in i eget mål.

– Överlag tycker jag att vi gör en jädrigt bra insats. Vi låg rätt i positionerna och gav hela tiden varandra support, menade B-lagsansvarige Michael Svensson som ur spelarsynpunkt främst var nöjd med Kujtim Bala och Michael Thomas.

Transatlanten själv, som spelade de första dryga 60 minuterna som offensiv mittfältare och resterande del som defensiv, var också nöjd.

– Det var kul att äntligen få spela match och för egen del kändes det riktigt bra. Jag höll i bollen på ett bra sätt och släppte den när jag behövde, säger Thomas som knappt slog bort en passning.

Vad tror du om framtiden?

– Jag håller mina fingrar korsade. Förutom snön har jag trivts väldigt bra här och jag skulle bli mer än glad om jag fick stanna.

Beslut lär komma under veckan.

En annan ljusglimt var att Anselmo, som under en längre tid varit knäskadad, årsdebuterade. Den brasilianske anfallaren byttes in med cirka 20 minuter kvar och såg, trots minusgraderna, pigg ut.